הבננה קלה מאוד לעיכול, רכה ואינה מקשה על הקיבה. היא מתאימה לאנשים עם קיבה רגישה או דלקות, למבוגרים וגם לפעוטות. היא עוזרת להסדיר את פעולת המעיים, ולא גורמת לעצירות! אמנם מפחיתה שלשולים אבל זה לא אומר שגורמת לעצירות.
היא סטרילית – כשצורכים אותה כשהיא סגורה עם קליפה מושלמת, אין בה חיידקים/זיהומים או לכלוכים. היא מתאימה לאנשים אחרי ניתוח למשל, או אם אתם בשוק בארץ/בחו"ל (יש דבר כזה חו"ל?) אפשר לקנות, לקלף ולאכול בלי לחפש ברזים לשטיפה.
הבננה מכילה המון אשלגן, מבחינה זו היא ממש מלכה ולא סתם נסיכה. האשלגן חשוב לוויסות לחץ הדם ולבריאות הלב, מכילה הרבה מגנזיום שחשוב לפעילות השרירים ובשילוב עם הפחמימות והסיבים התזונתיים, היא מתאימה מאוד כנשנוש אחרי פעילות גופנית להתאוששות השרירים.
בננה מתאימה בכל שילוב – חמה, מטוגנת, קרה, או קפואה, בתוך עוגיות, מאפינס, לחמי בננה, פנקייקס, שייקים, גלידות וגם מיובשת.
בננות שהפכו לבשלות מדי- פורסים, שמים בקופסה ושומרים במקפיא. זה נשמר אפילו שלוש שנים.
האם מותר לאכול 3 בננות ליום?
התשובה היא – כן בהחלט. בתפריטים שלי יש 3 נשנושים ליום, אם את בוחרת במקום כל נשנוש לאכול בננה אז אפשרי 3 ליום.
עוד רעיון לסיום:
כריך חמאת בוטנים ובננה! רעיון של משתתפת בקורס הדיאטה האונליין שלי: מורחים על פרוסת לחם מלא איכותי כפית חמאת בוטנים טבעית, ובמקום ריבה – בננה בשלה מעוכה. תשמעו – יוצא פצצה.