אם לגוף שלנו חסר סידן, הוא "לוקח" אותו מהעצמות. בבדיקות הדם, רמת הסידן צריכה להיות קבועה מאחר והוא קריטי להרפיית השרירים ולהולכה העצבית.
האם כדאי לכם לקחת תוספים? קודם כל בודקים את התפריט. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה - הנה כמה דברים שחשוב לדעת:
- במצב בריא, רמות הסידן בדם לא קשורות לכמה סידן אוכלים.
- הגוף ישמור על סידן תקין בדם, אחרת זה יגרום לבעיות רציניות כמו התכווצות כל השרירים בבת אחת, ובעיות בהולכה העצבית שלנו.
- בדיקות סידן לא תקינות בדם בדרך כלל יעידו על בעיות רפואיות ולא על חוסר סידן בתפריט.
האם אנו זקוקים ליותר סידן אחרי גיל 50? כן, קצת. הכמות המומלצת עד גיל 50 היא 1000 מ"ג ליום, ומעל גיל 50 יש הטוענים שהכמות -1200 מ"ג.
איך יודעים אם חסר? צריך לבדוק את התפריט שלכם (הנחיות מדויקות ובדיקת תפריט בקורסים שלי בפייסבוק כולל בסדנה המקוצרת).
הנה כמה דוגמאות:
- פרוסת גבינה צהובה- 250 מ"ג סידן
- מאה גרם ריקוטה – 600 מ"ג סידן
- יוגורט ממוצע – 260 מ"ג
- מאה גרם טופו – 270 מ"ג סידן
יש סידן גם בירקות ירוקים, בטחינה מלאה, בשקדים ובמזונות נוספים.
האם לקחת תוספים?
חלק מן המחקרים שבוצעו בנושא, הראו שתוספי סידן מעל 1000 מ"ג עלולים להזיק ולהעלות סיכון למחלות לב, ייתכן שהסיבה היא שתוספים משבשים את איזון הסידן בדם ועלולים לגרום לקרישיות והסתיידות. ההמלצות הן להתמקד בתזונה, ואם לא מגיעים לכמות מספקת להשלים עם טבליות של עד 600 מ"ג סידן.