האם ידעתם שישנה מנה שיכולה לסייע לכם לצרוך פחות קלוריות בארוחה? כן כן, קראתם נכון. זה אולי נשמע מוזר, כי הרי איך יכול להיות שמנה נוספת תצמצם את כמות הקלוריות שאנו מכניסים לגוף? ובכן, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה.
מחקר שפורסם ב"ירחון המדעי לתזונה", מצא שאם אוכלים מרק ירקות כמה דקות לפני הארוחה - תחושת השובע עולה עד כדי כך שצריכת הקלוריות באותה ארוחה מופחתת בכ-30%. המרק משביע ותורם לירידה בצריכת הקלוריות עקב שלוש סיבות:
1. מאכל חם – גורם לחימום "נקודת השובע" במוח ולפיכך להפחתה בתיאבון
2. הסיבים התזונתיים במרק – תורמים למלאות הקיבה והמעיים ובכך לשובע ארוך
3. הנוזלים במרק – ממלאים את הקיבה וגורמים להפחתה בצריכת מזון.
על פי מחקר נוסף ישן יותר, צריכת המרק גרמה להם לשובע והארוחה הכילה 120 קלוריות פחות מאשר בלי מרק ירקות. מה עושים אם אין חשק להכין מרק ירקות?
ההמצאה שלי היא לקחת חצי כוס עגבניות מרוסקות (בבקבוק זכוכית, אין שם עוד רכיבים), לחמם במיקרוגל, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים, שום גבישי, סוכרלוז, שמיר, אפשר כפית שבבי בצל יבש, וכל כך משביע שאי אפשר לזוז.