המוקד הטלפוני לתמיכה במשפחות מתמודדי נפש דתיים, "call לנפש", מדווח על עלייה של 172% בפניות מאז השבת השחורה ב־7 באוקטובר. חצי שנה לפני מתקפת הפתע של חמאס התקבלו במוקד 250 פניות, לעומת 680 פניות בחצי שנה הנוכחית.
במוקד, שמפעילה קואליציית הארגונים הדתיים למען בריאות הנפש, מתנדבים אנשים בעלי ניסיון בתחום שעברו התמודדות דומה - והוא נפתח על מנת לתת מענה דווקא לבני משפחותיהם של מתמודדי הנפש שבאחת עולמם השתנה.
נתונים נוספים מהמוקד מראים גידול במשך השיחות, פי שניים מהאורך הממוצע טרום המלחמה. עוד מגלים הנתונים כי נרשמה עלייה בכמות הפונים לקו הסיוע בטענה לפוסט־טראומה. מרבית הפונים טרם הוכרו על ידי גורם רשמי והם זקוקים להכוונה, דבר שלא היה מוכר במוקד כלל לפני המלחמה.
פניות רבות נוספות הן בנוגע לטיפול המשך אחרי אשפוז, כאשר מקומות אשפוז משחררים מטופלים אך אין מענה מספק לטיפול המשך ואין מקומות פנויים עבור מטופלים שלא נפגעו ישירות בעקבות המלחמה, אלא בעקיפין וכמחלה מתמשכת.
את הנתונים מפרסם מוקד "call לנפש" לקראת כנס "האומץ לדבר על זה - מתמודדי נפש בצל המלחמה", שיתקיים ביום ראשון בהובלת אתר כיפה וקואליציית הארגונים הדתיים למען בריאות הנפש. "בחודשים האחרונים אנחנו עדים לעלייה משמעותית במספר השיחות שלנו במוקד, ועל כן תגברנו אותו בהתאם. המוקדנים עוברים הכשרה עם התמחות בנושאים שרלוונטיים למלחמה, כגון פוסט־טראומה והלומי קרב", מסבירה בשיחה עם "מעריב" ורד מזומן אביעד, מנהלת קואליציית הארגונים הדתיים למען בריאות הנפש, שגם מפעילה את המוקד.
"אנחנו שמחים להיות בקו הראשון שיכול לקבל את המתמודדים ואת בני המשפחות, ולתת להם את המענה המתאים". מארגנת הכנס, עדי מאמו שוורץ, מוסיפה כי "הנתונים הללו מביאים למסקנה אחת ברורה - תקופת ההסתרה וההשתקה של התמודדות הנפש בציבור הדתי נגמרה. רבני ומנהיגי המגזר חייבים לקחת את הנושא לראש סדר היום. בכנס נעלה את המודעות לצרכים הנפשיים הדחופים שהמלחמה יצרה בחברה הישראלית בכלל, ובמגזר הדתי בפרט".