הווידוי המר של נלי תגר: אתמול (רביעי) בצהריים השחקנית הפופולרית הודתה בשידור חי בתוכנית הרדיו שלה כי היא חובבת אלכוהול ונוטה לשתות כמויות גדולות יחסית מדי שבוע. המגישה לירון ויצמן שהייתה לצידה נשמעה מודאגת, בעוד תגר ממשיכה בגילוי לב ובקצב מהיר ומתארת את חיבתה לטיפה המרה.
הסם שהציל את שורדי מסיבת הנובה
חצי שנה למלחמה: יותר מ־172 אלף פניות מצוקה נפשית למוקד ער"ן
הקומיקאית סיפרה כי בעקבות שאלון התמכרות שמילאה לאחרונה, התקבלה תוצאה של סיכון בינוני עד גבוה לאלכוהוליזם. היא סיפרה עוד כי היא נוהגת לשתות אלכוהול ארבע פעמים בשבוע, לרוב בכמויות גדולות, ולעתים גם שותה שני בקבוקי יין "במכה".
"עשיתי את השאלון ויצא שאני בסדר" סיפרה תגר, "היה רשום שאני בסיכון בינוני להתמכרות, בצריכה אני 'גבוה', אבל בהשפעות? אם אני מבטלת דברים בבוקר, אם אני מתקשה יום למחרת, אין לי את הדברים האלה". ויצמן השיבה לה: "את אומרת 'יש לאן שזה יתדרדר'" ותגר השיבה: "כן, הרגשתי שאני צריכה למלא את השאלון".
אלכוהול הוא הסם הנפוץ ביותר שקיים, הוא חוקי ונמכר לכל אדם מעל גיל 18. האלכוהול מושרש עמוק בתרבות האנושית, הוא זמין ונמצא בכל מקום, ולפיכך קל יחסית להתמכר אליו גם בלי לשים לב. אלא שהאלכוהוליזם הוא סם לכל דבר, וגורם ל-3 מיליון מקרי תמותה בשנה על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי. האלכוהול גורם גם לעשרות מחלות, ובהן מחלות לב, כלי דם, כבד, והשימוש בו עלול גם לגרור פגיעות ותאונות.
על פי דו"ח ההתמכרויות האחרון משנת 202 שנערך על ידי המרכז הישראלי להתמכרויות, כ-15% מהישראלים סובלים מהתמכרות התנהגותית או משימוש בחומרים ממכרים, כשהסם הנפוץ ביותר הוא אלכוהול: 71% מבין המכורים משתמשים בו.
הסימנים שעלולים להעיד על בעיית התמכרות
- חוסר יכולת להגביל את כמות האלכוהול שנצרכת
- קושי במילוי התחייבויות בעבודה, לימודים או בבית
- עיסוק תמידי בשאלות סביב האלכוהול, צריכתו וקנייתו
- שימוש באלכוהול ככלי להתמודדות עם הפרעות רגשיות
- הסתרות ושקרים סביב שתיית האלכוהול
- צורך להגדיל את כמות האלכוהול משום שהכמות הנצרכת כבר אינה משפיעה
- שימוש באלכוהול במצבים מסוכנים כמו נהיגה, שחיה או הפעלת מכונות
- תסמיני גמילה בהפסקת שתיית האלכוהול הכוללים בחילות, הזעה, רעד וכאבי ראש
מה תוכלו לעשות?
- הכירו בכך שיש לכם בעיית אלכוהול: המשוכה הזו משמעותית מאוד ותוביל אתכם לפתרון
- שתפו את הקרובים אליכם בבעיה והפסיקו להסתיר ולשקר
- פנו לעזרה מקצועית: רופא המשפחה ידע להפנות אתכם לגורמים המתאימים
- היעזרו בקבוצות תמיכה כמו "אלכוהוליסטים אנונימיים" או ער"ן