בקר ועוף מעניקים לגופנו חלבונים איכותיים המשמשים את הגוף לבניית השרירים, העור, השיער, המערכת החיסונית, ההורמונים ושאר חלקי הגוף.
מחקרים מראים שתהליך הבניה מתרחש בצורה הטובה ביותר אם מפזרים את צריכת החלבונים במשך היום כולו – כלומר בכל ארוחה, בערך חמש פעמים ביום - ולא כמות חלבון גדולה בבת אחת בארוחה אחת בלבד.
כמות החלבון המומלצת לאכילה מדי יום היא כ-30-40 גרם חלבון בילדים בגיל 7-12, וכמות החלבון הדרושה הולכת וגדלה עם הגיל, באופן שונה בבנים או בבנות, ולפי קצב הצמיחה וכמות הפעילות הגופנית. בעיקרון, מבוגרים שפעילים פיסית בצורה ממוצעת צריכים 0.8-1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף ליום, כשמנה קטנה של 150 גרם עוף/בקר/דג מספקת לגופנו מעל 20 גרם חלבון איכותי.
האם הבשר על האש נחשב לבשר מעובד?
בשר מעובד- הכוונה בעיקר לבשרים שיש בהם חומרים משמרים מסוג ניטריטים, שמוסיפים אותם למוצרי הבשר כדי להאריך את חיי המדף שלהם והם מיותרים לנו ומסרטנים. אבל - כל בשר שעובר צלייה בטמפרטורות גבוהות גם נחשב למסוכן, בזמן שהבשר בחום גבוה זמן ממושך נוצרים בו חומרים המזיקים לבריאות.
הנזק הקלורי:
בשיפוד פרגית אחד עם 4 יחידות בינוניות = 150 קלוריות
קבב קטן = 120 קלוריות
נקניקיה = 120 עד 200 קלוריות
סטייק בקר אנטריקוט 300 גרם = 795 קלוריות
כנפיים = 90 עד 200 ליחידה
2 שיפודי פרגית + 2 כנפיים + 2 קבב + סטייק קטן + פיתה + 3 כפות חומוס/טחינה + סלט כרוב סגול במיונז + 2-3 כוסות שתיה או בירה - והנה הגענו בקלות ל- 2000 קלוריות בלי לספור פיצוחים או קינוחים.
איך אפשר לחסוך בקלוריות?
- לבחור בסטייק עוף במקום באנטריקוט
- לוותר על קבב
- עדיף לאכול שלושה שיפודים במקום שני שיפודים וכנפיים
- למדוד כף חומוס אחת בלבד
- מבחינת קלוריות כמובן שעדיף מים ושתייה דיאט, אבל מבחינה בריאותית יש עדיפות לבירה שחורה, היא משביעה ויש בה רק חומרים טבעיים. גם לבירה לבנה יש יתרונות - בבקבוק של שליש יש רק 130 קלוריות ויש בה חומרים שמפחיתים את הסיכון למחלות לב.
האזינו: