לקראת יום העצמאות עולה צריכת הסלטים הקנויים שפופולריים כל כך בפיקניק, למי שחוגג. חומוס, טחינה, כרוב במיונז, חצילים, מטבוחה וכל מה שהולך טוב עם פיתות ועם בשר.
האם יש בכלל משהו בריא בכל הסלטים האלו? כן, בהחלט. לא נתעלם מזה שיש שם קצת דברים טובים אבל אין ספק שסלטים שמכינים בבית עדיפים בהרבה. וגם בקנויים - יש בריאים יותר ויש פחות.
בטחינה, חומוס או חציל בטחינה – יש אמנם אחוז שומן גבוה, אבל יש בהם גם שומן איכותי, ויש בהם גם חלבון, ויטמינים, ברזל, וסידן,
גם סלט ביצים וסלט אבוקדו עם ביצים - מכילים חלבון איכותי.
סלטים אדומים כמו מטבוחה, סלט טורקי, חציל רומני או סלק – מכילים אחוז שומן נמוך, נוגדי חמצון וליקופן שחשוב נגד קטרקט וסרטן ערמונית.
הפחות רצויים בדרך כלל הם סלטים על בסיס מיונז כי עלולה להיות בהם כמות גדולה של שומנים שנחשבים קצת פחות איכותיים. אז בעצם... החיסרון העיקרי זה החומרים המשמרים:
כדאי לדעת שברוב הסלטים הקנויים יש חומר משמר שנקרא "פוטסיום סורבט", שבחלק מהמקרים טוענים שהוא מסרטן, אבל בגדול יש לו פחות תופעות לוואי שליליות בהשוואה לחומרים משמרים אחרים, כך שחסרונות לא פחות משמעותיים זה איכות השמנים שמשתמשים בהם, וגם כמות הנתרן הגבוהה בחלק מהסלטים. עודף נתרן עלול לגרום בחלק מהאנשים לבעיות לחץ דם, בצקות, סיכון למחלות לב ואפילו לעכב ירידה במשקל.
ומה עושה מי שרוצה לרדת במשקל?
המילה "סלט" קצת מבלבלת, כי אי אפשר להתייחס לסלטים הקנויים כמו לסלט ירקות קצוץ. אפילו בסלט "חציל קלוי על האש" יש שמן, ובמנה של 3-4 כפות יש קלוריות כמו בשתי פרוסות לחם קל, והרבה יותר כשמדובר בחומוס או סלטים על בסיס טחינה או מיונז: בצלוחית קטנה יש מעל 300 קלוריות, ובצלחת החומוס לניגוב יש לפעמים יותר מ-1,000 קלוריות, כך שבדיאטה צריך להסתפק בכף אחת שטוחה בלבד.
האזינו: