האם ייתכן שהסתירו מאיתנו את העובדה שגלידה זה בריא? כבר מלפני בערך 36 שנים כשהייתי בתואר הראשון לתזונה באוניברסיטה העברית, למדתי שהשילוב שיש בגלידה בין השומן, לחלבון, לסוכר – מעכב את ספיגת הסוכר ולכן גלידה מתאימה גם במקרים של סוכרת.

בגלידה גם כמות גדולה יחסית של חלבון איכותי, של סידן והיום כבר יודעים שאנרגיה משומן עדיפה בהשוואה לפחמימות. אז מה עם אחוז הסוכר הגבוה? כאן זו כבר שאלה של כמות. כדור אחד של גלידה (בערך חצי כוס) אפשר אפילו שלוש פעמים ביום גם בדיאטות לירידה במשקל.

גלידה (צילום: אינגאימג')
גלידה (צילום: אינגאימג')

ואם בוחרים בגלידות דלות שומן וללא סוכר אפשר להגדיל את הכמות ולאכול בערך פי ארבעה מזה. אז הנה כמה דברים שכדאי לדעת על גלידה:

1. הגלידה משביעה לזמן ארוך: השילוב של החלבונים עם השומן והסוכרים בגלידה, גורם לכך שהסוכר נספג בקצב איטי אל הגוף. מה זה אומר? גם שהגלידה משביעה לזמן ארוך יותר בהשוואה לשוקולד או עוגיות למשל, וגם שהיא עדיפה מממתקים אחרים אם יש נטייה לסוכרת.

2. בגלידה חלבית יש חלבון כמו במוצרי חלב. מנת גלידה מכילה לפעמים יותר חלבון מאשר במעדן חלב ממוצע.

3. גלידה חלבית מכילה בדרך כלל כמות סידן גבוהה יותר מאשר בחלב! כל מי שמחפש מקורות לסידן בתפריט יכול בהחלט לספור גם את הגלידה.

4. גלידות סורבה לא ממש בריאות - אמנם מכילות 0% שומן, אבל יש בהן הרבה סוכר, ולכן הן לא דיאטטיות. מצד שני, יש בהן אחוז גבוה של פרי, סיבים תזונתיים, ורק צבעי מאכל טבעיים, אם בכלל.

5. יש גלידות דיאטטיות שמכילות סוכרלוז בלבד כממתיק, ולכן הן עדיפות מבחינה בריאותית. גלידות דיאט אחרות מכילות ממתיקים שנחשבים למזיקים לבריאות ולדעתי עדיף גלידה 2% עם סוכר בכמות קטנה יותר, מאשר גלידה עם ממתיקים מזיקים.

האזינו: