איל"ן, העמותה הגדולה בישראל למען זכויות אנשים וילדים עם מוגבלויות פיזיות, הקימה לאחרונה "פורום אקטיביסטים" מחוללי שינוי חברתי. הפורום מורכב מכ־100 פעילות ופעילים עם מוגבלות פיזית ובני משפחותיהם, שעוברים תהליך ארוך ומשמעותי, שבסופו יקבלו כלים לפעול מול מקבלי ההחלטות הן ברשויות המקומיות והן בשלטון המרכזי, במטרה לקדם זכויות עבור חבריהם, צעירים ובוגרים עם מוגבלויות פיזיות, וכן בקרב בני משפחותיהם.

עניין של חיים או מוות: "42% בעלי מוגבלויות בקו העימות אינם מוגנים"

עו"ד דקלה סיתי מאיר, יועצת משפטית לעמותת איל"ן, מספרת ל"מעריב": "מדובר בפורום ייחודי מסוגו, שהקמנו מתוך צורך גובר בקרב האוכלוסייה לשנות ולהשפיע ולקחת חלק פעיל בסדר יומה.

"במסגרת זו נערכת הכשרה תיאורטית ומעשית בקרב חברי הפורום בנושאים שונים דוגמת ממשל, קידום קמפיינים ועוד. הפורום נתמך על ידי צוות מקצועי של איל"ן, כשבכל שלב נציגי הפורום בוחרים נושאים שונים לקידום, בדגש על זכויות".

בשבוע שעבר ביקרו "האקטיביסטים" החדשים בכנסת, הכירו מקרוב את תפקידיה וחשיבותה, ונפגשו עם ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) בנוגע לצורכי אנשים עם מוגבלות וזכויותיהם. חברי הפורום העלו נושאים רבים וריגשו בסיפוריהם האישיים.

"השלב הבא של הפורום הוא להקים תוכניות עבודה ולהוציאן לפועל, במטרה לקדם שינוי בתחומים רבים. אין לי ספק שהמעורבות הפעילה תיטיב ותניב אימפקט משמעותי בקרב כל הצדדים", אומרת סיתי מאיר.