תושב הצפון בן 50 הובהל לחדר המיון של בית החולים זיו בצפת, לאחר שהותקף על ידי דורבן ובגופו היו נעוצים עשרות דוקרנים. הוא טופל בחדר ההלם והועבר להמשך השגחה.
דרמה בגן החיות התנ"כי: עובד ננשך על ידי תנין, המאבטח הציל את חייו
עלייה מדאיגה בתאונות הדרכים ב-2024: "זו השנה הגרועה מזה 20 שנים"
האירוע התרחש אמש (מוצ"ש) כשהאיש הובהל כשבגופו נעוצים 41 דוקרני דורבן. עם הגעתו הוא הוכנס לחדר ההלם. אורתופד ומומחה כלי דם הוזעקו למקום והוציאו את הדוקרנים מהגפיים התחתונות וכף ידו. לאחר הפרוצדורה הוא הועבר לאישפוז במחלקה האורתופדית להמשך השגחה ומעקב.
דורבן מצוי הוא מכסם לילי גדול הנפוץ בישראל ובמדינות באסיה ואפריקה. בישראל נפוצים דורבנים בגליל, הכרמל, הרי יהודה, הנגב, הערבה, וגם בשדות ומטעים שם הם מחפשים מזון. הדורבן ידוע בקוציו הארוכים והחדים המשמשים אותו להגנה מפני טורפים. על אף שמדובר בחיה שלווה שאינה תוקפת בני אדם לרוב, הרי שמפגש עם דורבן עלול להסתיים בפציעה חמורה.
קוצי הדורבן חדים ביותר, עלולים לחדור עמוק לתוך העור, לגרום לכאב עז לדימום ולזיהומים מסכני חיים. בין היתר עלולים הקוצים להכיל את חיידקי הטטנוס שבחדירתם לאדם לא מחוסן עלולים לגרום לסכנת חיים.
במקרים נדירים הדורבן עלול לגרום לשברים בעצמות אם הוא תוקף באזורים רגישים כמו כף רגל או קרסול. הקוצים עלולים לחדור גם לאזור העיניים והאף ולגרום לפגיעות קשות עד עיוורון. הטיפול בתקיפת דורבן כולל שטיפה יסודית של הפצעים, הסרת כל הקוצים מהעור, חיטוי הפצעים, מתן חיסון אנטי טטנוס ומעקב רפואי.