העברה בנקאית מזויפת, שם בדוי, ומספר טלפון שמתחלף מיד אחרי העסקה - כך פעל תושב הצפון בן 29, שהצליח להוציא במרמה מכשירי אייפון יקרים משורה של ישראלים שביקשו למכור את הטלפון שלהם. השבוע גזרה שופטת בית משפט השלום, מריה פיקוס בוגדאנוב, את דינו לאחר שהספיק בשלושה חודשים בלבד לגרוף שבעה מכשירי אייפון בשווי כולל של למעלה מ-21 אלף שקלים. "הנאשם ניצל את האמון שנתנו בו המתלוננים", קבעה השופטת, שהטילה עליו 18 חודשי מאסר בפועל.

על פי כתב האישום המתוקן, הנאשם פעל בשיטה מתוחכמת ועקבית: הוא איתר מודעות למכירת טלפונים סלולריים באתר "יד 2" וברשתות החברתיות, יצר קשר עם המוכרים באמצעות וואטסאפ או פייסבוק, והציג עצמו בשמות בדויים. לאחר שסיכם על המחיר, היה שולח למוכרים אסמכתא מזויפת של העברה בנקאית מחשבון הבנק שלו בבנק הדואר. "בכל המקרים הללו הנאשם זייף אסמכתא להעברה בנקאית, בכך שיצר שלא כדין ובמרמה תמונה הנחזית להיות אישור כביכול של העברה בנקאית לסכום שסוכם", נכתב בכתב האישום. לאחר קבלת המכשירים, נהג להחליף מספרי טלפון כדי להתחמק מהמתלוננים שגילו כי רומו.

במהלך שלושה חודשי פעילות, הצליח הנאשם להוציא במרמה חמישה מכשירי אייפון 14 ועוד שני מכשירי אייפון 12. בנוסף, באחד המקרים הצליח לקבל 1,000 שקלים במזומן ממתלונן באמצעות קוד משיכה חד פעמי, לאחר שהציג עצמו כמוכר אייפון והתחזה לתושב נהריה בשם "אריאל סטרקוב".

אייפונים חנות של אפל בניו יורק, ארכיון (צילום:  REUTERS/Mike Segar/File Photo)
אייפונים חנות של אפל בניו יורק, ארכיון (צילום: REUTERS/Mike Segar/File Photo)

התביעה טענה כי "מדובר במסכת מעשי מרמה שנמשכו כמספר חודשים, כאשר העבירות בוצעו באופן סדרתי, מתוחכם ומתוכנן כלפי מספר רב של מתלוננים". התביעה ביקשה להטיל על הנאשם עונש מאסר ממושך, תוך הדגשת העובדה כי ביצע את העבירות כשמאסר על תנאי תלוי ועומד נגדו. מנגד, הסנגוריה טענה כי "אין מדובר במרמה בהיקף גדול או בסכומים גדולים במיוחד" וכי העבירות בוצעו על רקע התמכרות להימורים וחובות בשוק האפור. עוד ציין הסנגור את הודאתו של הנאשם שחסכה את העדתם של 36 עדי תביעה.

בסיכומו של דבר השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב, גזרה על הנאשם 18 חודשי מאסר וכן גם פיצוי למתלוננים בסך 22,450 שקלים והדגישה בגזר דינה את חומרת המעשים: "למעשי הנאשם קדם תכנון ותחכום, כאשר מעשי המרמה בוצעו כאמור תוך זיוף מסמכים, באופן שיטתי וכלפי מספר מתלוננים שונים במספר הזדמנויות שונות. על כן לא מדובר בכישלון חד פעמי, אלא במעשי מרמה שיטתיים".

השופטת התייחסה גם לעברו הפלילי המכביד של הנאשם שכלל 13 הרשעות קודמות: "הנאשם צעיר בן 29 בלבד, אך הספיק לצבור לחובתו 13 הרשעות קודמות, במגוון עבירות שונות לרבות בעבירות אלימות, רכוש ומרמה... נראה כי מדובר ברצידיוויסט אשר ענישה שהוטלה עליו עד כה, לא הרתיעו מלשוב ולבצע עבירות דומות".