הוא מחולל קסמים בכל תבשיל או סלט, אחד המוצרים המזויפים ביותר שאתם עלולים לקנות בתום לב והמותג שלו חזק לא רק בחנוכה: כל מה שרציתם לדעת על שמן זית.

לא כל שמני הזית הם באיכות גבוהה, וחשוב לדעת כיצד לבחור שמן זית איכותי. הנה כמה טיפים:

  • שמן זית כתית מעולה: מופק בכבישה קרה ללא חום או כימיקלים, ושומר על כל היתרונות הבריאותיים.
  • תאריך תפוגה: איכות השמן פוחתת עם הזמן. יש לבחור שמן זית חדש ככל האפשר.
  • מקום ייצור: שמן זית איכותי מיוצר באזורים כמו ספרד, איטליה, יוון וישראל. שמן זית ישראלי מציע יתרון של טריות בזכות שינוע קצר, ותורם לתעשייה המקומית.
  • צבע שמן הזית אינו מעיד על איכותו, אלא מושפע מזן הזיתים: ירוק מזיתים ירוקים, צהוב ובהיר מזיתים שחורים.
  • יש לאחסן את שמן הזית במקום קריר וחשוך, בבקבוק זכוכית כהה או בקופסת פח אל חלד סגורים היטב.

שמן זית. המלך של השמנים (צילום: שאטרסטוק,יחצ)
שמן זית. המלך של השמנים (צילום: שאטרסטוק,יחצ)

איך נזהה שמן זית מזויף?

שמן זית הוא אחד המוצרים המזויפים ביותר בתחום המזון, בעיקר מסיבות כלכליות. הנה מספר דרכים לזיהוי שמן זית אמיתי:

  • ריח וטעם: תחושה עוקצנית בגרון מעידה על טריות ונוכחות רכיבים בריאים.
  • מבחן המקרר: שמן טהור יתגבש (אך לא יקפא) בקירור.
  • דרגת חומציות: פחות מ-0.8% בכתית מעולה.
  • תווית ואריזה: חפשו סימון של כבישה קרה.
  • מוניטין ומחיר: העדיפו יצרנים מוכרים והיזהרו ממחיר נמוך במיוחד.

ולסיום, על אף ששמן נתפס כגורם להשמנה, חשוב להבין - אמנם שמן זית עשיר בקלוריות (כ-120 קלוריות בכף), אך צריכה מבוקרת שלו במסגרת תזונה מאוזנת לא רק שאינה מזיקה, אלא אף תורמת לבריאות הלב וכלי הדם, מסייעת בספיגת ויטמינים מסיסי שומן (A,D,E,K) ומספקת חומצות שומן חיוניות. 

המדור המלא במוסף שישי