עדות נוספת לסכנות הקנאביס: נער בן 17 מאושפז במצב קשה במרכז הרפואי לגליל לאחר ששאף אדי גראס ככל הנראה באמצעות מכשיר "וייפינג" הפועל באמצעות שאיפת אדים. הוא מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים כשהוא מורדם ומונשם ונשקפת סכנה לחייו.
מנהל היחידה ד"ר יואב הופמן, סיפר כי הוא הובא למיון ילדים תוך כדי החייאה, שם ייצבו את מצבו ובהמשך הועבר במצב קשה מאוד ליחידה לטיפול נמרץ ילדים: "עישון גראס בכלל, ובאמצעות מכשיר אידוי בפרט, מהווה סכנת חיים מיידית וממשית לבני הנוער, גם כשמדובר בחומרים שאינם מוגדרים כסמים מסוכנים".
מחקרים רפואיים מראים כי אידוי קנאביס מהווה סכנה חמורה במיוחד אצל צעירים, בשל פגיעתו במערכת הנשימה והלב. אדי הקנאביס מכילים רעלים וחומרים כימיים שעלולים לגרום לדלקות ריאה חמורות, המכונות EVALI - פגיעה ברקמת הריאה המתבטאת בקוצר נשימה, חום גבוה, עייפות קיצונית ולעיתים אף קריסת ריאות, הדורשת הנשמה ממושכת. מחקרים מצביעים על כך שצעירים שריאותיהם עדיין מתפתחות רגישים יותר לנזקי האידוי.
מעבר לפגיעה בריאותית, אידוי קנאביס גורם גם להשפעות מסוכנות על מערכת הלב וכלי הדם. שאיפת אדים המכילים THC, החומר הפעיל בקנאביס, מעלה את לחץ הדם באופן חד ובלתי צפוי, מגבירה את הסיכון לאירועי לב פתאומיים כגון דום לב, במיוחד אצל צעירים עם נטייה גנטית או מחלות לב סמויה. בנוסף, נמצא כי אידוי קנאביס מגביר את קרישת הדם, מה שעלול להוביל לקרישי דם מסוכנים שיחסמו את זרימת הדם למוח וללב.
ההשפעות הנוירולוגיות של אידוי קנאביס גם הן מדאיגות במיוחד בגיל ההתבגרות. מחקרים הראו כי השימוש בקנאביס באידוי משנה את מבנה המוח ומוביל לפגיעה בקשרים עצביים הקשורים בזיכרון, ריכוז וקבלת החלטות. צעירים המעשנים קנאביס באידוי עלולים לסבול ממצבים פסיכוטיים, התקפי חרדה חמורים ודיכאון עמוק. במקרים קיצוניים, נמצאה גם עליה בשיעורי ניסיונות האובדנות בקרב צעירים המשתמשים בקנאביס בצורת אידוי באופן קבוע.