בית המשפט המחוזי בלוד דן אתמול במחדל ההפריה בבית החולים אסותא ראשון לציון, וקבע כי תתבצע בדיקת רקמות גנטית על מנת להכריע את זהות הורי העובר. עו"ד גלית קרנר, המייצגת את האם ההרה, שוחחה הבוקר (חמישי) עם ניסים משעל וגיא פלג ב-103FM, והצהירה כי בכוונתן לערער לבית המשפט העליון נגד ההחלטה.
"אכן אתמול התקבלה החלטה אחרי כמעט שש שעות דיון בביתה משפט המחוזי, דיון מרתק ארוך ומעמיק שבמסגרתו השופטים הביעו תרעומת ושאלות קשות הופנו. הבענו את העמדה שלנו שאומרת כרגע עד השלמת מלוא המסמכים שעושים את הקשר הנטען בין אותם זוג הורים שטוענים שנושאים את המטען הגנטי הזהה לעוברית, צריכים להראות במסמכים את הקשר. אסותא זו שכשלה וזה מה שביקשנו מבית המשפט שהסכים איתנו אבל הוא החליט בסופו של דבר אחרי שחייב אותם במסגרת הדיון להיעתר לחלק נכבד מהבקשות שלנו, החליט לאפשר את הבדיקה. אנחנו מבקשים להעמיד למבחן של בית המשפט העליון את השאלה המשמעותית הרלוונטית לא רק לאישה והאם שאנחנו מייצגים, כי באמתה נושא כאוב וקשה ונוגע לכל הנשים בארץ שעושים בדיקות גנטיות ויודעים בתוך אמונה שלמה שחוק זכויות החולה שמדבר על החובה המוגברת שיש לרופאים", פתחה קרנר את דבריה.
כשנשאלה האם אפשר יהיה לבדוק ולקבוע מי האם הביולוגית, השיבה: "בשלב הזה שהיא עדיין בהריון וכל הנזק שזה גורם לה והאפשרות לסכן את חיי העובר ולידה מוקדמת. זה לא צחוק, לא סתם אנחנו אומרים - האם והעובר אחד הם. אין ספק שבסופו של דבר השאלות תבררנה. אנחנו אומרים שלושה דברים - כרגע בית המשפט עושה הפרדה משפטית, רפואית, לא נכונה שהוא מפריד את זכויות העובר מזכויות האם כשהיא נושאת אותו. לא ניתן בשלב הזה משפטית וערכית לעשות את ההפרדה הזו. בית המשפט המחוזי החליט אחרת, ולכן השאלות החשובות האלה יעמדו למבחן בית המשפט העליון כי אני סבורה שיש להן השלכה על כלל הציבור".
"אני אומרת דבר מאוד פשוט - יש מאה מדרגות, לא ניתן לא בבית משפט ולא בשום דבר לקפוץ ישר מ־0 ל־100. יש דרך ללכת בה. חלק גדול מהמאבק שלנו לטובת הציבור הכללי זה להבהיר האם כשאנחנו עושים בדיקות גנטיות מישהו יכול לבוא ולקחת לנו את זה מעל הראש שלנו לצרכים אחרים", סיימה עו"ד קרנר את דבריה.
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm