לחץ דם גבוה זו מחלה נפוצה ברחבי העולם, אשר קשורה למספר גורמים ודורשת ניטור מתמיד, נטילת תרופות נחוצות וביצוע שינויים באורח החיים.
סובלים מיתר לחץ דם? 12 המאכלים האלו יכולים לעזור לכם
מנהל מחלקה רפואית בביה"ח באיזמיר שבטורקיה, סיפק ייעוץ בנושא התמודדות עם יתר לחץ דם. לדבריו, "יש אנשים שעלולים לסבול מעלייה או ירידה פתאומית בלחץ הדם, וזה נובע בעיקר כתוצאה מלחץ, חוסר שינה, מתח, מחלות, בעיות בריאות הלב, תת-תזונה, או בשל התייבשות או דימום".
עוד הוסיף, "במקרה כזה, יש לקבל טיפול רפואי מיידי, כי עיכוב בקבלת הטיפול עלול להוביל לסיבוכים מסכני חיים אצל המטופל, כגון שבץ או התקפי לב".
לפיכך, להלן טיפים שסיפק הרופא להתמודדות עם לחץ דם גבוה:
- יש להקפיד על תזונה בריאה: תזונה בריאה שימושית למניעת לחץ דם גבוה, כגון התזונה הים תיכונית, על ידי הוספת שמן זית, זרעי פשתן, מוצרים ימיים, דגנים מלאים, פירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן והפחתת שומנים רוויים וכולסטרול. אשלגן הוא מינרל חשוב המסייע בהורדת לחץ הדם, והמזונות הבולטים המכילים אשלגן הם בטטה, תפוזים, אבוקדו וזרעים.
- פעילות ספורטיבית: פעילות גופנית יום-יומית וביצוע תרגילים מסוימים מסייעת בהורדת לחץ הדם, אך יש לשים לב שפעילות זו לא גורמת לקצב הלב שלך לחרוג מהמגבלה המקסימלית שנקבעה על ידי הרופא שלך.
- הפסקת עישון: עישון גורם ליתר לחץ דם עקב ניקוטין וכימיקלים הפוגעים בכלי הדם, לכן מומלץ להפסיק לעשן.
- הפחתת מלח בתזונה: צריכת מלח מוגזמת בתזונה היומית מובילה לעלייה בלחץ הדם.
- להירגע ולישון טוב בלילה: מומלץ לישון מספיק כדי לשמור על בריאות הלב וכלי הדם. שינה באיכות נמוכה, פחות משש שעות בלילה, יכולה לתרום ליתר לחץ דם.
- התרחקו ממתח וחרדה: מומלץ להתרחק מגורמים הגורמים ללחץ וחרדה פסיכולוגית, שכן הם תורמים בטווח הארוך ליתר לחץ דם.
- להפחית או להימנע מקפאין: קפאין המצוי בתה, קפה ודומיהם – מביא לעלייה פתאומית בלחץ הדם, ולכן עדיף להגביל את כמות הקפאין הנצרכת.