תזונאים אמריקאים ממליצים על אורח חיים שכולל מספר מזונות העשירים ברכיבים תזונתיים מסוימים שיכולים לשפר את זוהר העור. ניתן להשיג עור חדש לגמרי כל 40-56 ימים, אומר דאון ג'קסון בלטנר, דיאטן רשום ומחבר הספר: The Flexitarian Diet.

באמצעות 4 פעולות פשוטות: כך ניתן למנוע נפילות אצל קשישים
בלי תרופות או טיפולים: ארבעה טיפים לשיפור מצב הרוח ומניעת דיכאון

הדיאטן הוסיף: "אבני הבניין לעור החדש המדובר מגיע ממזונות שנאכלים באופן קבוע. אם אדם רוצה עור בריא, אחד הגורמים העיקריים הוא איכות התזונה שלו". טיפוח העור על ידי שימוש בקרם הגנה וניקוי נכון משחק תפקיד מרכזי יחד עם אורח חיים בריא. עם הגיל, רמות ההורמונים משתנות, רמות הקולגן יורדות, וקצב חידוש ותיקון העור יורד. בהתאם לכמות החשיפה לשמש, הזדקנות העור עלולה להתגבר, וכתוצאה מכך למספר מוגבר של מיני חמצן תגובתיים, ייצור מופחת של חומצה היאלורונית והגברת הסיכוי לדלקות.

להלן מספר מזונות עתירי תזונה אשר הוכחו על ידי מחקר כמועילים לבריאות העור:

מים
המפתח לעור זוהר הוא לחות. צריכת מים היא קריטית, שכן העור הוא השתקפות ישירה של רמות הלחות בגוף. מזונות עשירים במים, או מזונות עם תכולת מים גבוהה, הם דרך מצוינת לקראת עור זוהר. מלפפונים הם דוגמה מצוינת, שכן הם מכילים 95% מים. אפשרויות אחרות כוללות אבטיח, חסה ומזון.

אבץ ונחושת
צדפות הן מקור מצוין, אבץ, מינרלים, ברזל, סלניום, ונחושת, הנחוצים בכמויות קטנות לגוף, אך חיוניים לחיזוק חסינות ומלחמה בזיהומים. ניתן לאכול צדפות, אגוזים, זרעים, עדשים או שעועית, לקבלת כמויות מתאימות וחיוניות לגוף.

שומנים בלתי רוויים
אבוקדו הוא מזון בריא מעולה המכיל שומנים בלתי רוויים המועילים לעור בריא.

התזונאית בוני טופ-דיקס, מחברת הספר Read it Before You Eat It - Taking You from Label to Table, אומרת כי אכילת אבוקדו יומית הוכחה מדעית כמשפרת את הגמישות וההידוק של עור הפנים, וציינה שיש אפשרויות בריאות נוספות בעלות אותו אפקט: אגוזים, זרעים, שמן זית ודגים שומניים.

חומצות שומן
חומצות שומן, כגון אומגה 3, יכולות להפחית דלקת ולספק הגנה אנטי-אייג'ינג. סלמון הוא מזון מצוין להגברת זוהר העור, מכיוון שהוא מכיל חומצות שומן אומגה 3, בנוסף לחלבון. ד"ר טופ-דיקס מסביר כי חומצות השומן טובות גם ללב ונמצאות יחד עם סלמון באגוזי מלך, זרעי צ'יה וזרעי פשתן.

חלבון
מרק עצמות עמוס בחומצות אמינו (אבני הבניין של חלבון). ביצים, עדשים או אגוזים מבצעים פונקציות רבות בגוף. אחד מתפקידיו החשובים ביותר של החלבון הוא לבנות ולתקן רקמות, שכן העור נמצא במחזור קבוע של התחדשות. צריכת מספיק חלבון חיונית לבניית מאגר חומצות האמינו שהגוף צריך כדי לשמור על מחזור זה.

ויטמין E
חלבון ושומנים בריאים, יחד עם ויטמין E, עוזרים לקדם עור בריא. אגוזי מלך מכילים צורה ספציפית של ויטמין E הנקראת גמא-טוקופרול, אשר הוכח כתומך בהתחדשות העור ומונע נזק לעור. ניתן להשיג ויטמין E על ידי אכילת גרעיני חמניות, שקדים ותרד.

נוגדי חמצון
אוכמניות, תותים ועגבניות הם מזונות עשירים בנוגדי חמצון. חמצון גורם להזדקנות העור, ולכן נוגדי חמצון הם נשק הכרחי כדי להילחם בתופעות ההזדקנות. "ויטמין C עוזר לקדם יצירת קולגן ומגביל את ההשפעות של רדיקלים חופשיים, מה שעוזר לשמור על עור מוצק וצעיר", אומר ד"ר טופ-דיקס. כמה ראיות מצביעות על כך שתותים יכולים להפחית דלקות.

ויטמין סי
כשזה מגיע לזיהוי מזונות עשירים בויטמין C, תפוזים הם התשובה הפופולרית ביותר. ויטמין C תורם לייצור קולגן יעיל וזמין בברוקולי וקיווי. 

כדאי להימנע
באופן כללי, כל המזונות מתאימים לתזונה בריאה ומאוזנת, אלא אם יש מגבלות בריאותיות ספציפיות או אלרגיות. אבל ישנם כמה סוגים המשפיעים לרעה על העור:
• מזון מטוגן
• נתחי בשר שומניים
• מזון מעובד ומסוכר במיוחד
• מזונות עשירים בנתרן (כגון בשר מעובד)
• ממתיקים תעשייתיים
• מוצרי חלב או מזונות המכילים פולי סויה
• טבק וסיגריות