כל אבות המזון החיוניים ממלאים תפקיד בשמירה על בריאותנו, אך לעיתים אנו מתעלמים מאכילת מזונות עשירים בנוגדי חמצון שמסייעים לבריאותנו וללב שלנו. למעשה, הם מסייעים לנו מכיוון שהם מכילים תרכובת המגנה על התאים מפני נזק הנגרם על ידי חמצון (רדיקלים חופשיים). אלו חמש פירות יער שמסיעיים לבריאות הלב שלנו:

בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

1. שעועית ואפונה
שעועית ואפונה הם מקורות מצוינים לנוגדי חמצון וחלבונים, ומכיוון שהם דלים בכולסטרול ומהירים לעיכול, הם עושים מסייעים גם ללב.

שעועית (צילום: אינג'אימג')
שעועית (צילום: אינג'אימג')

2. אגוזי מלך
קרדיולוגים ממליצים לאכול אגוזי מלך מדי יום, מכיוון שהם דלים בכולסטרול ובנתרן, אך תכולת נוגדי החמצון שלהם גבוהה. מומחים ממליצים לאכול כ-30 גרם אגוזי מלך ביום.

אגוזי מלך (צילום: אינג אימג')
אגוזי מלך (צילום: אינג אימג')

3. שוקולד מריר
מחקר שנערך על ידי חוקרים מהרווארד מצא ששוקולד המכיל לפחות 70% קקאו טוב ללב, לנפש ולבריאות הגופנית הכללית. 

שוקולד (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
שוקולד (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

4. שעורה
שעורה היא אחד הדגנים המלאים והמסורתיים, שמציעה יתרונות בריאותיים אדירים מכיוון שהיא עשירה בנוגדי חמצון, ומומחים ממליצים לאכול אותה לאחר השרייה במים כדי להקל על העיכול.

תבשיל שעורה (צילום: אינגאימג)
תבשיל שעורה (צילום: אינגאימג)

5. פטל ותותים
פירות יער אלה מספקים לגוף ויטמינים ומינרלים רבים וחשובים, המגנים על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומפחיתים את הסיכון לדלקות ומסייעים לבריאות הלב.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

גידול תותים צילום אחמד קטייב פלאש 90 (צילום: אחמד קטייב, פלאש 90)
גידול תותים צילום אחמד קטייב פלאש 90 (צילום: אחמד קטייב, פלאש 90)