חדשות משמחות לחובבי הקפה: מחקר חדש מצא שרמות קפאין גבוהות בדם מורידות את רמות השומן בגוף ומקטינות את הסיכון לסוכרת מסוג 2.
המחקר שפורסם במגזין BMJ הבריטי, איתר וריאנטים גנטיים האחראים על עיבוד ופירוק קפאין במערכת הדם, מצא שיש קשר בין פירוק איטי ונוכחות גבוהה של קפאין במערכת לבין הורדה ברמות הסוכר בדם - המהוות את הגורם המשמעותי להתפתחות סוכרת מסוג 2. ממצא זה כמובן, לא מתייחס למשקאות עתירי קלוריות וסוכר, כגון משקאות קלים או משקאות אנרגיה ממותקים - שסותרים את השפעתו החיובית של הקפאין.
השפעותיו החיוביות של קפאין על קצב העיכול ודיכוי התיאבון ידועות מזה שנים רבות, וכעת נראה כי יש לפחות עוד סיבה אחת שלא לוותר על התענוג המתוק-מריר הזה. ד"ר סטיבן לורנס, מומחה לרפואה קלינית באוניברסיטת וורוויק הבריטית, אמר כי ממצאי המחקר מעניינים ועשויים להוביל להתפתחויות בתחום תחלואת הסוכרת, אך סייג: "זוהי אינה המלצה להגברת צריכת הקפה היומית, וישנו צורך במחקרים נוספים בטרם נוכל להסיק מסקנות חותכות".