משה רדמן אבוטבול, ממובילי המחאה, הזהיר רבות מהמתרחש במדינת ישראל נוכח הרפורמה במערכת המשפט. רדמן שוחח עם אראל סג"ל ודוד ורטהיים על המצב בארץ, על החקיקה הנמשכת של הרפורמה המשפטית, והסביר למה הוסיף את השם "אבוטבול" לשם משפחתו.
"מעדיף שישבו לצד נתניהו": המסר של רונן צור לחברי האופוזיציה
נתניהו: "ננצל את כנס הקיץ להגיע להסכמות, מקווה שהיד המושטת לא תישאר באוויר"
"זה מאימא שלי, הוספתי את זה עכשיו כי נמאס לי כבר שכל הדמגוגים שקוראים לעצמם 'אנשי ימין' מדברים על 'אשכנזים פריבילגים' בכל תגובה שנייה בפייסבוק".
באשר לפתיחת המסעדות בערב ט' באב, אמר: "אני חייב להגיד, אחד הדברים שקורים כאן זה שכאילו היהדות הפכה להיות של צד אחד. ט' באב זה לא של הדתיים ולא של הקואליציה, זה של העם היהודי. זה ציון חשוב מאוד בהיסטוריה שלנו ואני לא רואה סיבה לא לכבד אותו בצורה שעשינו לאורך הרבה שנים, ואמרתי את דעתי. אתה רוצה עכשיו אלמנטים חילוניים? אז אין שום בעיה, תילחם במקומות שבהם באמת המוסד הדתי כופה את עצמו. תילחם במקומות שבאמת הממסד הדתי כופה את עצמו בצורה אינטנסיבית מאוד, אבל ספציפית על ערב ט' באב שהוא גם בכלל מאוד סמלי השנה, זה מרגיש לי פשוט יצירת יותר נזק מתועלת".
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
"אני הבהרתי לכתב לאן הדברים הולכים", אמר. "לצערי הרב, במשך חודשים היו כאן גופי השקעות ובנקים וסוכנויות דירוג וכן הלאה, שהזהירו מהמהלך הזה של הממשלה, והממשלה עשתה את זה. כנגזרת של זה, אנחנו נראה פה אנשים שמוציאים כספים. לגיטימי שאזרח יגיד: 'אני לממשלה הזו שמנתבת כספים למקום שאני לא מאמין, שלוקחת את המשטר הזה למקום שאני לא רוצה ללכת אליו, שפוגעת בדמוקרטיה - אני לא רוצה לממן את המשטר הזה'. יש יחסים בין אדם לבין המשטר ויש נגזרות של היחסים האלה. אדם יכול להחליט שאל מול המקום שהממשלה הזאת הולכת אליו הוא לא רוצה לשים את הכספים שלו בישראל, זו זכותו הדמוקרטית".
"אתה רוצה להעניש את האזרח הישראלי?", נשאל רדמן. הוא ענה כי "אף אחד לא עושה פה שום דבר בצורה ממוסדת. אף אחד לא קורא באופן גורף לאף אחד לא לא לשלם מיסים ולא לדחות מקדמות ולא להוציא כספים, זו פעולה שקורית מכורח פעולות הממשלה. עכשיו, יש את היחסים בין אזרח לבין הממשלה שזו זכותו ואפילו חובתו להחליט מה הוא עושה עם הכסף ומה הוא עושה עם ההתנדבות שלו למילואים וכן הלאה, ויש את ההשפעה של הדבר הזה על האזרחים בקצה. מי שאחראי על ההשפעה הזו זה מי שמחולל את התהליכים האלה, קוראים לו בנימין נתניהו. רק הוא. הרי ברור לך לגמרי שאם מחר בבוקר כל החקיקה של ההפיכה המשטרית מפסיקה, אז גם המחאה מפסיקה. אני אומר לך, בוודאות כן".
"אני בסוף יודע שאנחנו נמצאים בנקודה שממשלת ישראל פעלה בניגוד למנדט הציבורי ובניגוד לאזהרות הרמטכ"ל והנגיד וכל הכלכלנים ופורום הבכירים ומי שאתה לא רוצה, כולם אמרו לממשלה הזאת שמה שהיא עושה, הוא רע", אמר. "כל עוד גורמים מוסמכים בממשלה מגינים על הדמוקרטיה, תומכים וסומכים את ידם על הסדר, אני בעד".
הוא סיכם: "יש בתוך משטרים דמוקרטיים מה שנקרא - מרחב הלגיטימציה של ממשל. בתוך המרחב הלגיטימציה של ממשל יש החלטות כמו 'לעשות הסכמי שלום, למסור שטחים, לבנות בשטחים, לנתב תקציבים', ויש דבר שהוא לא בתוך מרחב הלגיטימציה - וזה לשנות את שיטת המשטר".