העדה הדרוזית שכלה למעלה מ-450 בנים במלחמות ישראל ובהגנה על ביטחון המדינה בין המלחמות. בחודש האחרון נהרגו 4 לוחמים דרוזים: סא"ל עלים סעד, סא"ל סלמאן חבקה, רס"ל ג'ואד עאמר וסמ"ר דניאל ראשד. לצד האבל הכבד, שורר בחברה הדרוזית גם תסכול עמוק – עקב חוק הלאום, שנחקק בשנת 2018.
"תגובת דחק חריפה יכולה לצוץ בעתיד": הקב"נית של מג"ב מתמודדת עם קשיי הלוחמים
ועדת הכספים אישרה: תוספת תקציב של יותר מ-55 מיליון ש"ח למשרד התחבורה
השייח' מוואפק טריף, מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, פנה השבוע אל ראש הממשלה נתניהו, וביקש ממנו לערוך חשבון נפש. "שינוי סדר היום בעקבות המלחמה חייב לכלול שינוי מהותי ביחסים שבין העדה הדרוזית לרשויות המדינה", כתב טריף, אחד ממדליקי המשואות ביום העצמאות ה-70 של ישראל (שלושה חודשים בלבד לפני שהכנסת חוקקה את חוק הלאום...).
תנועת אומ"ץ מתייצבת לצד השייח' טריף והעדה הדרוזית כולה: "יש לתקן לאלתר את חוק הלאום, על-מנת לבטל אחת ולתמיד עיוות היסטורי שמהווה פגיעה קשה בעדה הלוחמת בגבורה במהלך כל שנות קיום המדינה", דרשו ראשי התנועה, היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית של אומ"ץ, עו"ד יצחק מינא. הפנייה נשלחה אל ראש הממשלה נתניהו, וכן אל נשיא המדינה הרצוג ושר הביטחון גלנט.
פליצ'ה פלד הוסיף כי העדה הדרוזית לא צריכה להוכיח כל פעם מחדש את היותה חלק בלתי נפרד ממארג החיים המשותפים בישראל. "בני העדה נושאים בנטל הלאומי בגאון, בראש מורם, ביראת כבוד, תוך אמונה שלמה בצדקת הדרך. יש להביא לידי ביטוי מעשי את תרומתם המכרעת של בני העדה לביטחון ישראל, תוך מתן זכויות שוות".
בתנועת אומ"ץ מבהירים כי יפעלו בכל דרך אפשרית להעלות את הסוגיה לסדר היום הציבורי, עד שהבעיה תיפתר – וחוק הלאום יתוקן, למען ביטחונה ושלמותה של מדינת ישראל.