ארגוני שמאל ישראלים הגישו שלשום מכתב לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ובו דחקו בנשיא לעצור את 'האסון ההומניטרי' בעזה. הארגונים טענו, כי ישראל מפרה את החוק הבינלאומי בעזה באמצעות הגבלת הסיוע.

ארבעה חטופים בפיר מנהרה: תרחיש האימים שגרם לאסון הכבד של גולני
מדוע חיל האוויר לא תקף את הבניין בשג'אעיה? זו הסיבה לכך

המכתב, שמתחיל בגינוי הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר, אך זונח את השימוש במילה "טרוריסטים", מאשים את ישראל בכך שלא נענתה להוראות ארצות הברית לפעול מתוך הגנה עצמית בהתאם לחוק הבינלאומי ולכללי המלחמה.

למרות ההערה שישראל מבצעת הפרות של החוק הבינלאומי, המכתב ממשיך ואומר כי הם אינם רוצים להתמקד בכך אלא בדאגתם מהמשבר ההומניטרי המחריף המתפתח בעזה.

פעילות גולני בשג'עייה, דובר צה"ל (צילום :דובר צה"ל)

הקבוצות במכתב טוענות, כי "מדיניותה של ישראל הביאה את המשבר ההומניטרי בעזה לאסון - ולא רק כתוצאה בלתי נמנעת של מלחמה". דוגמה אחת שהם מביאים היא שישראל הפסיקה את אספקת המים והחשמל לרצועה.

במכתב נטען כי לרוב האוכלוסייה האזרחית אין גישה למי שתייה בטוחים, אם כי במכתב לא מצוין מהיכן הגיע המידע הזה. המכתב מתייחס גם למספר ההרוגים האזרחיים שנגרמו כתוצאה מהתגובה הצבאית של ישראל לחמאס. במכתב נטען כי מעל 18 אלף בני אדם נהרגו ורובם נשים וילדים - נתון זה צוטט ממשרד הבריאות הפלסטיני המנוהל על ידי חמאס.

"זה חיוני שחמאס ישחרר את החטופים בחזרה לישראל", נכתב במכתב. "עם זאת, התרת סיוע הומניטרי לעזה אינה מחווה של רצון טוב מצדה של ישראל אלא אחת מחובותיה". המכתב טוען כי על פי המשפט ההומניטארי הבינלאומי, אוכלוסייה אזרחית בסכסוך מזוין שאין לה את המשאבים הדרושים כדי להתקיים באמצעים זמינים חייבת לקבל משאבים על ידי הצדדים הלוחמים.

עוד כתבו, כי בעוד שחלק מהסיוע ההומניטרי נשלח לעזה, הוא אינו עונה על צרכי האוכלוסייה ואינו יכול להיות מופץ כראוי בשל "ההפצצות המתמשכות, הרס התשתיות וההגבלות שמטילה ישראל. יש לך את הכוח להשפיע על הממשלה שלנו לשנות את מדיניותה ולאפשר סיוע הומניטרי לעזה, בהתאם לחובתה החוקית של ישראל", המשיכו.