מחקר שערך בימים אלה מרכז הידע האזורי של המכללה האקדמית תל-חי ואשכול רשויות גליל מזרחי, בשיתוף עם קרן רונלד ראודברג ושותפות קהילות קנדה אצבע הגליל, מגלה היום (שני) תמונת מצב מדאיגה של תושבי הגליל המזרחי, שבחלקם מתמודדים כבר למעלה משלושה חודשים עם האתגרים והקשיים, שמולידה הלחימה הממושכת מול חיזבאללה. ד"ר איילה כהן, ממרכז ידע - המכללה האקדמית תל חי, שוחחה על כך עם ליאת רון ברדיו צפון 104.5FM.
אחיו של שי ז"ל שנפל ברצועה וגופתו בידי חמאס: "החלטנו לשבת שבעה"
גם מאסק ישתתף: הכנס במלחמה באנטישמיות
לדבריה: "מצאנו שלא במפתיע, גם מבחינת החוסן הקהילתי וגם מבחינת תסמינים פוסט טראומטיים, המצב בקרב האנשים המפונים פחות טוב. מצאנו שהאתגרים הכלכליים, התעסוקתיים גם מטרידים מאוד. 48 אחוז דיווחו על הרעה במצבם הכלכלי כש־88 אחוז מבני בעלי עסקים עצמאיים בגליל המזרחי דיווחו על פגיעה בהכנסות שלהם עקב המלחמה, כך שבעצם נוצרה תמונה יותר מדאיגה וזה לא מפתיע אותי כעובדת סוציאלית. לא הפתיעה אותי שהמצב של המפונים מדאיג".
"הדבר המדאיג בתוך הסיפור הוא שהפתרון הביטחוני שהוצע על ידי המדינה לא לקח מספיק בחשבון בעיות אחרות. הרבה פעמים אנחנו נחשפים לכך שפתרון של בעיה אחת יוצר הרבה בעיות אחרות. אני חושבת שיש עוד משתנים שצריך לקחת בחשבון שהם מאוד דרמטיים במציאות של הצפון. אנחנו כאילו עומדים בתור עכשיו. אנחנו באיזושהי המתנה שכשיסיימו בדרום, אז יגיע הזמן של הצפון ובמצב של חוסר ודאות, האנשים במצב הכי פחות טוב, כלכלית, נפשית ועוד", אמרה.