למעלה ממאתיים אנשים התכנסו השבוע באירוע מיוחד שארגן מכון פוירשטיין לציון עשור לפטירתו של מייסד המכון ואבי השיטה, חתן פרס ישראל, הפרופסור ראובן פוירשטיין, שהלך לעולמו בשנת 2014. באירוע נכחו נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, ראש העיר ירושלים משה ליאון, שרים, חברי כנסת, מנכ"לי משרדי ממשלה, אנשי אקדמיה וחינוך, ורבים אשר נחלו הצלחה בזכות השיטה והמכון. באירוע הופיע אחיינו של פרופ' פוירשטיין, הזמר והיוצר שולי רנד. 

בן כספית זועם על נתניהו: "הכרה במדינה פלסטינית? זה רק תחילת הטרנד"
היועמ"שית נגד התובע בהאג: "הבקשה להוציא צווי מעצר לנתניהו וגלנט נעדרת בסיס"

בנו של פוירשטיין ונשיא המכון כיום, הרב ד"ר רפי פוירשטיין, אמר במהלך האירוע כי אביו לא היה רק איש של שלום כמו שכולם חושבים, הוא היה איש של מלחמה. "אבא שלי היה לוחם, כשאף אחד לא האמין בפוטנציאל האנושי ו'כלאו' בני אדם בהגדרות קשיחות של לקוי למידה, מפגר באמצעות מבחנים פסיכולוגיים, הוא האמין בקיומו של פוטנציאל אנושי שמאפשר להוציא אנשים ממצבי קושי בלתי עבירים, לכאורה לתפקוד נורמטיבי", אמר.

"הוא לחם לקידום האדם באשר הוא ועבורם פיתח את שיטותיו. בימים הראשונים של המכון הועסקו על ידי המכון כשלושים עובדים, היום עובדים במכון מאות אנשים בישראל ועוד עשרות אלפים בכל העולם. השיטה מונחלת באירופה, באמריקה, באמריקה הלטינית ובמדינות אסייתיות. התפקיד של כולנו כאן הוא לממש את הפוטנציאל של החברה, פוטנציאל שלא תמיד שלא תמיד ממומש", הוסיף.

נשיא המדינה יצחק הרצוג התרגש מהמעמד ואמר כי "אנחנו מצדיעים כאן היום לאדם ענק, יחיד בדורו, פרופסור ראובן פוירשטיין, שסלל דרך לרבים וחולל מפנה עמוק בחייהם, הודות לגישתו הייחודית. גישה שלא הייתה רק תיאוריה מדעית מהפכנית, אלא שיטה יישומית, הנוגעת בחיים הממשיים ומטביעה בהם חותם עמוק".

עוד אמר הנשיא, כי "פרופסור פוירשטיין, מענקי הפסיכולוגיה והחינוך של הדור, שאף זכה להכרה בינלאומית, היה מסוג האנשים שעליהם נהוג לומר כי הקדימו את זמנם. 'שיטת פוירשטיין' שייסד הייתה ונותרה פורצת דרך. הוא השכיל להפוך את היכולות שבכוח - אל הפועל, וה'פוטנציאל' המפורסם, שעליו תמיד מדברים המורים - הפך אצלו לבר מימוש, גם בקרב אלו שאחרים לא נתנו להם סיכוי ממשי להתקדם. רבבות ילדים וצעירים, הסובלים מקשיים מגוונים, מצאו מזור הודות לו. הוא הכניס אור גדול לחייהם ולחיי משפחותיהם. במו ידיו, הגיונותיו ולבו הרחב, הפך בעלי לקויות למשולבים בחברה; משקופים - לנראים, תורמים ומשמעותיים. אין זכות גדולה מזו".

פרופ' ראובן פוירשטיין וג'וש ארונסון בילדותו (צילום: הרב נחום ארונסון )
פרופ' ראובן פוירשטיין וג'וש ארונסון בילדותו (צילום: הרב נחום ארונסון )

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר כי פרופסור פוירשטיין הקדיש את כל חייו למען אלו אשר, לעתים קרובות, אינם זוכים לתשומת הלב הראויה. "למענם הוא הפך את העולם, פשוטו כמשמעו, מתעקש שלא לוותר אף פעם: לא לחברה הסובבת, וגם לא לילד או למבוגר, בעלי הצרכים המיוחדים. החותם שטבע נותר לנצח וניכר בעולם כולו".

מכון פוירשטיין הוא מרכז לחינוך, טיפול ומחקר בינלאומי, הפועל כיום בישראל וב-40 מדינות שונות בעולם.