ראשי הרשויות ותנועת "עתיד לעוטף" התנועה האזרחית לחידוש העוטף, מפצירים במנהלת תקומה, האחראית מטעם ממשלת ישראל על שיקום העוטף והמשנה את מיקומה בימים אלו, לעבור פיזית לעוטף.
מנהלת תקומה שקמה ב-19 לאוקטובר 2023, בהחלטת ראש הממשלה, מתוך מטרה "להוביל את העשייה למען תקומת העוטף", פועלת כיום ממתקן זמני בנחל שורק. המנהלת מתמודדת עם קשיים רבים בשל היעדר גישה לתחבורה ציבורית, כאשר המתקן הנוכחי אינו מספק את הצרכים הלוגיסטיים הנדרשים למנהלת, מה שמכביד על תפקודה השוטף.
"שלישי איתנו": כך נראה מבצע חילוץ החטופים מתוך המסוק הצבאי | צפו
חיזבאללה ינסה לשתק את כיפת ברזל? הצעד שנקטו בצה"ל לאור האיום המתגבש
תנועת "עתיד לעוטף", יחד עם רשויות העוטף, מעלות את הדרישה שמנהלת תקומה תעבור מיידית למתקן קבוע שימוקם בעוטף. הם סבורים שהנוכחות הפיזית של המנהלת בעוטף, תשפר את הקשר והתקשורת עם אנשי ונשות העוטף. לתפיסתם, המפגשים שיהיו כך זמינים ונגישים יותר, יגבירו את האמון וההבנה בין הצדדים ויסייעו בהגברת תחושת הביטחון והאמון עם תושבי המקום". הם טוענים: "על מנהלת תקומה להיות זמינה ולטפל בבעיות בזמן אמת עם פתרונות מהירים ויעילים".
אהד כהן, מנכ"ל עתיד לעוטף: "על מנהלת תקומה לעבור מיידית לעוטף כחלק בלתי נפרד מקהילת התושבים החוזרים. זהו צעד חשוב לחיזוק החוסן האזורי ולהבטחת חידוש העוטף. הנוכחות הפיזית של המנהלת בעוטף לא רק שתסייע בהגברת תחושת הביטחון והאמון בקרב התושבים, אלא גם תאפשר זיהוי בעיות בזמן אמת. רק כך תוכל המנהלת ליצור תחושת אחדות והזדהות עם תושבי ותושבות העוטף. אנחנו דורשים את המעבר למען טובת התושבים והקהילה כולה, בעוטף ייבחן העם בישראל".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "כל בר דעת מבין שכדי להבין את צרכי המקום על כל אתגריו וצרכיו, צריך להיות נוכח בו. המרחק הפיזי הוא גם מרחק בתפיסה, מרחק בהבנה של המציאות, וכמובן שכשחיים במקום נושמים את האוויר שלו ומרגישים את המציאות מקרוב בחוויה אישית, אז אפשר לנסות להבין את מה שקורה כאן ואת מה שחווים תושבי העוטף. אני בטוח שהשכל הישר יגבר ומקבלי ההחלטות יבינו מה נכון לעשות ולבוא אלינו, לכאן לשדרות ומעבר לכך, יש בזה גם אמירה לאומית, חשובה מאין כמוה".
ממנהלת תקומה נמסר כי מיקומה העתידי של המנהלת טרם נדון לעומק ובוודאי שלא סוכם.