השנה, בעקבות אירועי שבעה באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיה, הוחלט כי האות הנשיא להתנדבות יוענק ל-20 יחידים, עמותות, עסקים או קבוצות שגילו רוח התנדבות מרשימה ופעלו לחיזוק חוסנו של העורף הישראלי בשגרה ובחירום. כמו כן, עקב ההירתמות האזרחית המפעימה בשבועות הראשונים למלחמה, הוחלט להעניק אות ייחודי לחמ״לים אזרחיים שפעלו לטובת אזרחיות ואזרחי ישראל במגוון תחומים עם תחילת הלחימה.
המלצות על מקבלי האותות התקבלו מן הציבור כולו והזוכים נבחרו בהמלצתה של ועדה מייעצת, שמונתה על ידי נשיא המדינה ומורכבת מאנשי ציבור וחברה. בראש הוועדה, עומדת עו״ד איילת נחמיאס ורבין, יצוין שהשנה היה מספר גדול מאוד של המלצות והנשיא מודה לכל מי שעשה והתנדב למען הכלל.
אות הנשיא להתנדבות יצוין השנה זו השנה ה-50, כאשר המיזם החל בשנת 1974 ונוסד בתקופתו של הנשיא הרביעי למדינת ישראל, פרופסור אפרים קציר ז"ל, לאחר מלחמת יום הכיפורים. המיזם מתקיים בשיתוף פעולה של בית הנשיא והמועצה הישראלית להתנדבות. השנה, באופן מיוחד נקבעה קטגוריה של חמ"לים, אשר נרתמו לסייע במערכה ותרמו לה תרומה משמעותית עם תחילת הלחימה, החמ"לים יחלקו במשותף את האות הייחודי שיוענק תחת קטגוריה זו. הנשיא ורעייתו התקשרו למקבלי ומקבלות האותות שנבחרו ובישרו להם על זכייתם באות, ונענו בהתרגשות רבה.
תחילה, נשיא המדינה בישר לנציג החמ״ל החרדי שי גראוכר על זכייתם באות הנשיא להתנדבות ואמר: ״שמחתי לקבל את המלצת הועדה לאות הנשיא להתנדבות, ולבחור בכם - אין ספק שפועלכם מעיד כי אתם בהחלט ראויים לכך״. בתגובה שי הנרגש סיפר כי זוהי סגירת מעגל עם ציון פטירת אביו דדי גראוכר ז״ל השנה, וכי בדיוק שב מניחום אבלים של משפחה שכולה של חלל צה"ל וכבר בדרכו לפגוש שלוש אלמנות צה"ל אותן הוא מלווה במהלך המלחמה: ״אני מאוד מרוגש, השנה הזו לא פשוטה עבורנו כמדינה וגם עבורי באופן אישי, נתת לי כוח להמשיך בדרך הזו״.
עוד שוחח נשיא המדינה עם הזוכה סמי אלקרינאוי ואמר: ״הועדה אשר בחנה את המועמדות והמועמדים לאות הנשיא להתנדבות המליצה לבחור בך, אתה עושה מלאכת קודש אמיתית״. סמי אשר התרגש למשמע הבשורה ואמר: ״אני אוהב את המדינה שלי ואת העם שלנו, מה שקורה כאן כואב וקשה מאוד, אבל אני אמשיך לפעול בשביל עתיד טוב יותר עבור כולנו".
רעיית נשיא המדינה בישרה גם היא את הבשורה המרגשת לחלק מהזוכים. בין היתר שוחחה עם יהלומה זכות מאופקים: ״הועדה לאות נשיא המדינה להתנדבות המליצה לבחור בך מבין מועמדות ומועמדים רבים, הפעילות שאת מובילה היא התגלמות היופי של החברה הישראלית״. בתגובה, אמרה יהלומה בהתרגשות: ״תמיד פעלתי מתוך המחשבה שאני עושה הכל למען הדורות הבאים, זו זכות גדולה שמלווה בהתרגשות עצומה. אני מודה לכם שבחרתם בי לקבל את האות״.
רעיית הנשיא שוחחה בנוסף עם שיר נוסצקי ממובילות החמ״ל היהודי-ערבי המשותף ואמרה: ״אני שמחה לבשר לך שנבחרתם לקבלת אות הנשיא להתנדבות, היו הרבה מתמודדים בשנה המורכבת הזו, אבל הועדה ראתה לנכון להמליץ עליכם, בזכות פעילותכם, המשדרת אחווה ושלום״. שיר שיתפה את רעיית הנשיא ואמרה: ״אני זוכרת את הביקור המרגש של הנשיא ושלך בחמ״ל שלנו - זה היה יום משמעותי עבור המתנדבות והמתנדבים, ואנו שמחים ומודים על ההכרה וההוקרה״.
מקבלי ומקבלות אות הנשיא להתנדבות לשנת תשפ"ד, לפי סדר אלפביתי:
קטגוריית אישים: ואחיד אלהוזייל, סמי אלקרינאוי, פלאח אמל, סולומון ביטון, דפנה בסטר סיגל, יהלומה זכות, זוהר חוברה וחיים עוטר.
קטגוריית ארגונים ועמותות: "אלון ואלה", הגל שלי", השומר החדש", "נשים אתיופיות מעצימות", "רוח נשית".
קטגוריית החמ״לים: החמ״ל האזרחי הירושלמי, חמ"ל המילואים של אפרת דאום, החמ״ל החרדי, החמ״ל היהודי הערבי המשותף, החמ"ל של דורון אלבז ועמותת "100 אחוז אהבת חינם לכוחות הביטחון" והחמ"ל של טל הובר.