במסגרת שיתוף פעולה מתמשך בין תנועת הצופים וארגון נכי צה"ל, פצועי צה"ל ממלחמת חרבות ברזל החלו לאחרונה בסדרה של הרצאות בפני חניכי תנועת הצופים, שמטרתן חיבור הדור הבא של לוחמי ישראל לסיפורי הגבורה של המלחמה.

תושבי הדרום מודאגים: "תקימו בית ספר הכי מרוחק שניתן מהגבול"
הגדול ביותר במזרח התיכון: פארק אריאל שרון בשדרוג משמעותי

שיתוף הפעולה הוא חלק מהחלטה של תנועת הצופים להפגיש את גיבורי המלחמה עם חניכי ומדריכי הצופים מכיתות ט' עד י"ב בשבטים השונים. זאת מתוך תקווה שמתוך הסיפורים על שירותם הצבאי, המערכה שבה נטלו חלק ועל נסיבות פציעתם, ישאבו בנות ובני הנוער את ערכי הציונות, הלחימה והגבורה למען המדינה.

"ההחלטה לקיים את המיזם נובעת מהרצון להוקיר את הפצועים, אלו שסיכנו את נפשם וגופם על מנת שהחברה הישראלית תוכל לקיים חיים סדירים ונורמליים בצלה של מלחמה כבדה וקשה שנכפתה על כולנו. זאת לצד הרצון לתת השראה לבני הנוער, חניכי הצופים, שעתידים להתגייס לצה"ל, ומתוך מטרה לחזק את ערכי הנתינה, ההתנדבות ומסירות הנפש למען המדינה", מסבירים בצופים.

לפני 7 באוקטובר חיו בישראל כ־62 אלף נכי צה"ל, ולפי ההערכות כ־20 אלף פצועים נוספים צפויים להצטרף למשפחת ארגון נכי צה"ל ובתי הלוחם. יו"ר תנועת הצופים רז פרל מוסיף: "תנועת הצופים עוסקת בימים אלה בהתוויית חזון חדש לחברה הישראלית, ואנו עוסקים בימים אלה בניסוחו. כתנועה הרואה לנגד עיניה את חינוכם של עשרות אלפי חניכיה, אנחנו שואפים לתת להם השראה באמצעות סיפורם של מי ששילמו את המחיר הכבד של הפגיעה בחיים, בגוף ובנפש, ושסיכנו את חייהם למען הסיכוי שהמדינה תחיה בבטחה ובשלום. ביום שאחרי המלחמה כל אחד ואחת מהם וממשפחותיהם ימשיכו בתהליך שיקום ארוך ומורכב ותפקידה של החברה ושל הצופים בתוכה הוא להוקיר אותם דרך היכרות עם סיפוריהם".

עידן קלימן, יו"ר ארגון נכי צה"ל, מסר: "אנו מעריכים ומוקירים את תנועת הצופים על בחירתה להביא לחניכיה את בשורת הגבורה של פצועי צה"ל. המלחמה הנוכחית סיפקה עשרות אלפי גיבורים חדשים וחלקם שנפצעו, עומדים בפני מסע של החלמה וגדילה. אני מאמין גדול בכך שבהעברת המסר מדור לדור, ניתן לייצר המשכיות של גבורת הישראלים בקרב".