במדד הרשויות המקומיות המובילות ביחס ללהט"ב דורגו בעשירייה הראשונה גבעתיים, הרצליה, חוף הכרמל, כפר סבא, מודיעין מכבים-רעות, ראשון לציון, רמת גן, רמת השרון, רעננה ותל אביב, כך מסרה היום (חמישי) האגודה למען הלהט"ב. כולן מדורגות באותו המקום, שכן בעשירייה הראשונה של הרשויות המובילות אין דירוג והן רשומות לפי סדר הא'-ב'.

במדד האגודה למען הלהט"ב צויין, כי בקרב ערים ומועצות מקומיות קטנות (מתחת ל-100 אלף תושבים), המצטיינות הן עיריית גבעתיים, שהפגינה הישגים הישגיים בכל תחומי החינוך, הרווחה, הנראות, התרבות והתשתית: "העירייה הקימה מרפאה למשפחה הגאה והייתה העירייה הראשונה שאישרה רישום זוגיות ללהט"ב ודואגת לעמדה מאוישת על ידי עורך דין המאפשרת רישום חינמי", צויין בנימוקים.

ביטול מצעד הגאווה בתל אביב: "השאלה לא אם נחגוג, אלא איך נציין"

מיצב הלב בנמל תל אביב בחודש הגאווה 2022 (צילום: גל יערי)
מיצב הלב בנמל תל אביב בחודש הגאווה 2022 (צילום: גל יערי)

על עיריית מודיעין מכבים-רעות נכתב כי היא מתבלטת בתמיכתה בקהילה הדתית הגאה בעיר ופועלות בה מספר קבוצות לתמיכה בהורים של להט"ב. כמו כן צוין כי היא פתחה בית גאה בעיר.

על עיריית רמת השרון צוין כי הקפידה להתאים את טפסיה עבור קהילת הלהט"ב והאירה את בניין העירייה בצבעי הגאווה.

עיריית הרצליה במהלך המלחמה ערכה את כנס "להט"ב בקרב" על ההיבטים המשפטיים והחברתיים עבור הקהילה הגאה בעת המלחמה, והפגינה הישגים בתחומי התרבות והרווחה.

כוחות צה''ל בעזה - מלחמת חרבות ברזל (צילום: דובר צה''ל)
כוחות צה''ל בעזה - מלחמת חרבות ברזל (צילום: דובר צה''ל)

עיריית רעננה מצטיינת בתחומי התשתיות והתרבות ועשתה צעדים לקידום להנגשה של שירותי בריאות מותאמים ללהט"ב.

בקרב ערים גדולות (מעל 100 אלף תושבים), מצטיינתעיריית רמת גן שעורכת עשרות פעילויות ייעודיות למגוון האוכלוסיות בקהילה הגאה, כולל הקהילה הרוסית והדתית, תוך הגנה נראות להט"בית יוצאת דופן, גם כתגובה ציבורית לפשעי שנאה.

עיריית ראשון לציון הכשירה את כל העובדות הסוציאליות בעיר בנושא היכרות ודרכי טיפול בקהילת הלהט"ב, וכן יזמה לאורך השנה עשרות אירועים לקהילה הגאה ודאגה לפרסם אותם בפלטפורמות הרשמיות שלה.

מצעד הגאווה (צילום: שגרירות בריטניה בישראל)
מצעד הגאווה (צילום: שגרירות בריטניה בישראל)

על עיריית תל אביב נכתב במדד, כי היא פתחה את המרכז הגאה החדש בגן מאיר בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים ומספקת מגוון שירותים ייעודיים עבור קבוצות שונות בקהילה הגאה, ביניהן הקהילה הטרנסית, הערבית, הדתית, גיל הזהב וחברי קהילה במצבי סיכון שונים.

על עיריית כפר סבא נכתב, כי היא מפגינה הישגים בכל התחומים, כאשר בין היתר פתחה בבית הגאה קבוצה דוברת אנגלית עבור עולים להט"ב וערכה פעילויות ייעודיות בזמן מלחמה.

בקרב המועצות האזוריות (מעל 100 אלף תושבים) מצטיינת המועצה האזורית חוף הכרמל, שעל פי המדד, המשיכה להפגין התקדמות בעשייה למען הקהילה הגאה וערכה שינויים במבנה הארגוני ופתחה תשתיות נוספות לטובת הקהילה.

מצעד הגאווה בתל אביב 2023 (צילום: אבשלום ששוני)
מצעד הגאווה בתל אביב 2023 (צילום: אבשלום ששוני)

במסגרת מדד הגאווה הוענקו "ציונים לשבח" עבור רשויות מקומיות שקידמו את צרכי הקהילה הגאה באופן מיוחד: 

עיריית באר שבע, הרשות הדרומית המובילה במדד, שמימנה שיפוץ מבנה ציבורי חדש לקהילה הגאה ובשיתוף "בית גאה בבאר שבע" הוציאה לפועל מיזמים לחיזוק הקהילה הגאה המקומית. עיריית נס ציונה, רשות חדשה במדד, שקיימה כנס ראשון מסוגו בעיר, בו השתתפו אנשי מקצוע ביחד עם תושבים ותושבות.

על עירייה אשדוד נכתב, שביצעה עשייה יוצאת דופן, בין היתר, בחניכת בית לקהילה הגאה בעיר וקידום מענים למען נוער להט"ב. ציון לשבח גם ניתן למועצה האזורית משגב.

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)
מצעד הגאווה בירושלים (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)

מנתוני המדד עולה, כי ב-82.5% מהרשויות שנמדדו קיימת אסטרטגיה מתוקצבת למען הקהילה שדרישותיה מומשו (לעומת 69% בשנה הקודמת). 80% מהרשויות שנמדדו, היו פעילות בנושא הקהילה הגאה שלא בחודש הגאווה, ב-75% מהרשויות שנמדדו מאויישת משרת עו"ס להט"ב (לעומת 63% אשתקד).

עוד עולה מהמדד, כי 80% מהרשויות שנמדדו תלו דגלי גאווה או שילוט ייעודי בחודש הגאווה (לעומת 46% בשנה הקודמת) וב-81% מהרשויות שנמדדו יש אחראי להט"ב בשירותי הפסיכולוגי החינוכי.

בין נציגי הרשויות המצטיינות, שקיבלו תעודת הוקרה מנשיא המדינה יצחק הרצוג על פעילות פעילותם לקידום הלהט"ב היתה ממלאת מקום ראש עיריית גבעתיים, אור לי ניב, ששכלה את בנה הלוחם עומרי ניב פיירשטיין ז"ל, בשבת השחורה ב-7 באוקטובר ונאבקה להוספת שמה של בת זוגתה, אמו הנוספת של עומרי, על כיתוב מצבת בנה.

עמרי ניב ז''ל ואמו, סגנית ראש עיריית גבעתיים אור לי ניב (צילום: באדיבות המשפחה)
עמרי ניב ז''ל ואמו, סגנית ראש עיריית גבעתיים אור לי ניב (צילום: באדיבות המשפחה)

"גבעתיים הפכה לבית עבור הקהילה הגאה. המטרה שלנו היא להפוך את חיי הקהילה הגאה בעיר לשווים ורגילים", ציינה ניב. "עומרי לחם במחבלי חמאס שניסו לחדור לבסיס זיקים, פינה פצועים והציל חיים. עומרי נולד למשפחה בת שתי אימהות, מיכל ואני, אבא קובי ושתי אחיות מאיה ומיקה. ביחד אנחנו משחה אחת רגילה לחלוטין, התעקשנו שהמצבה שלו תבטא את דרך חייו. הצוואה של עומרי היא לחיות טוב ולטרוף את החיים, המוטו שלו היה 'חיה ותן לחיות'. עומרי גדל בבית שוויוני ונהרג בקרב שוויוני של לוחמים ולוחמות".

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אמר: "בתוך המציאות הכואבת והמאתגרת שהמלחמה מביאה עימהנ, יש גם אינספור הזדמנויות להתבונן על יופיה של החברה הישראלית, מרובת הגוונים והפנים. חודש הגאווה הוא הזדמנות כזו. השבר שפקד אותנו מאז ה-7 באוקטובר, הותיר פצעים וטראומות רבות, ומאידך, הוא הציף לפני השטח גיבורים מפעימים".

יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר אמרה עוד: "המלחמה חשפה את הפער הבלתי נתפס בין התגייסות הקהילה הגאה למאמץ המלחמתי לבין היעדר הזכויות המלאות בחיים האזרחיים. מול פער זה, ניצבות רשויות מקומיות שנושאות על דגלן את ערכי השוויון, ליברליות וסובלנות מכל הקשת הפוליטית ועומדות לצד קהילת הלהט"ב כחומה בצורה. יש לנו עוד דרך ארוכה ומשמעותית לעשות עד שנגיע למרחב בטוח ושוויוני בכל הארץ ואנחנו צועדים וצועדות לשם ביחד עבור כל נער ונערה להט"ב בישראל, שגם להם מגיע להיות מי שהם, איפה שהם".