ארגון שלוה מעניק מעטפת תמיכה וטיפול לאלפי ילדים, מתבגרים ובוגרים עם מוגבלויות בישראל, וכן הארגון מפעיל גני חינוך מיוחד לצד גני עירייה, לפי מודל שילוב חינוכי ייחודי שפיתחו בשלוה.
המודל מאפשר לילדים עם מוגבלות ובלי מוגבלות ללמוד ולשחק יחד, בהתאם למתווה אישי המותאם לכל ילד עם מוגבלות ובליווי סייעת שילוב. תפירת ה"חליפה" האישית במתווה השילוב מעניקה לכל ילד הזדמנות להשתתף בפעילויות המתאימות לו ביותר מבחינה חברתית, קוגניטיבית ותחושתית.
הילדים מגיעים בליווי סייעת לפעילויות המותאמות להם לפי מערכת קבועה ומובנית, וכך בכל פעם זוכה קבוצה קטנה של ילדים עם מוגבלות למלוא תשומת הלב ולחיבור לפעילות המתקיימת בגן.
בעקבות הצלחת המודל החל בשלוה תהליך של שיתוף ידע עם מדינות שונות בעולם ובהן איחוד האמירויות, צרפת, רוסיה, מוזמביק וסלובקיה. בשתי האחרונות אף הגדילו ופתחו גני שילוב ראשונים מסוגם במדינה על בסיס המודל המוצלח. מוזמביק אינה משופעת במענים לחינוך המיוחד, והגן שנפתח שם יפעל תחילה במתכונת של גן חינוך מיוחד, ובהמשך יתחיל ליישם את מודל השילוב החינוכי עם גן מהחינוך הכללי.
בסלובקיה נפתח גן תקשורת ראשון מסוגו, בעידוד ובהכוונת שלוה, שיהפוך גם הוא בהמשך לגן שילוב. הצוותים במדינות השונות מקבלים הדרכה במכללת שלוה ולומדים על שילוב והכלה, הישג ייחודי ופורץ דרך.
ד"ר לירון בניסתי, סמנכ"לית מחקר ופיתוח בשלוה, אומרת למעריב: "השונות החברתית היא היופי, כמו בשטיח שארוג מחוטים שונים, והחוכמה היא לתת לכל צבע את מקומו. כך גם בגני השילוב בשלוה, הפועלים בהשראת המודל שמאמצים בעולם, ולפיו לכל ילד יש הזדמנות שווה והוגנת המותאמת לו ומאפשרת לו להגיע להישגים. לכן המודל שלנו פורש כנפיים ומאומץ ברחבי העולם".
ל', אמא לילד ללא מוגבלות, מספרת: "בחרתי בגן השילוב של שלוה כדי שהשונות תהיה שקופה וכדי להבין טוב יותר עם מה מתמודדים הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. הייתי שמחה אם היו עושים קבוצות שילוב גם להורים".
א', אמא לילד עם תסמונת דאון, מוסיפה: "הלוואי שהשילוב ייתן לו תקווה לעתיד מוצלח. אנחנו מצפים שהבן שלנו לא יהפוך לליצן החצר בסביבה רגילה אלא שיהיה חלק ממנה, בשיתוף פעולה עם ההורים של ילדים ללא מוגבלות".
במחקר משותף של שלוה עם אוניברסיטת הרווארד והמכללה האקדמית תל־חי נמצא כי למרות החששות הורים בוחרים במודל השילוב החינוכי בשלוה מתוך אמונה ששני הצדדים מרוויחים. באופן מרתק ומרגש גם נוצרת סביב השילוב החינוכי קהילה מכבדת ואוהבת של הורים וילדים עם מוגבלות וללא מוגבלות. חשוב להדגיש כי הצוות בגני שלוה מקבל הכשרה ייחודית וייעודית בנוגע לטכניקות השילוב ולבניית מערכת שילוב אישית עבור כל ילד, וכי גם עבור ההורים יש במודל אפשרות ייחודית לקידום ילדיהם מבחינה חברתית וקוגניטיבית.