שרה שטרן, בעלת בית הקפה המיתולוגי "קפה תמר", נפטרה היום (רביעי) בגיל 90.
נכדתה, חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין, סיפרה על הפרידה מסבתה: "נפלה עטרת ראשנו, מקבל משמעות אחרת הבוקר. סבתי המופלאה שרה, היפה באדם, המרגשת, המיוחדת, העשויה ללא חת, נפרדה מאיתנו הבוקר. ליטפתי את ידה ואת פניה הטובים עד הרגע האחרון, הודיתי לה על כל שעשתה עבורנו ועל האהבה העצומה שבה שטפה את חיינו".
"קשה לי לדמיין את חיי בלעדיה, את משפחתנו הגדולה בלעדיה, אבל יודעת שהיא וקפה 'תמר' ילוו אותנו לעד", הוסיפה הנכדה נחמיאס ורבין.

כזכור, בית הקפה המיתולוגי ברחוב שיינקין בתל אביב נסגר בחודש יוני, לאחר 74 שנים. השנה חגגה שטרן את יום הולדתה ה-90 ועד לסגירתו המשיכה לפקוד מידי יום את המקום שהפך למפעל חייה.
שרה שטרן ובעלה המנוח, אברהם, החלו להפעיל את בית הקפה משנת 56' ומאז הוא הפך ל"מוסד" בתל אביב לדורותיה.
ישיבות מערכת העיתון "דבר", שפעל עד לסגירתו ברחוב שיינקין 45, התקיימו בקפה תמר. העיצוב הייחודי של בית הקפה, במרכזו גזע עץ, הפך למוקד מפגשים של אנשי תרבות, רוח, עתונאים ופוליטיקאים וכל המי ומי.

"בית הקפה היה לסמל"
"קשה לנהל בית קפה בגיל 20 וקשה עוד יותר בגיל 90", כך הסבירה לפני ארבעה חודשים ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) את החלטתה של סבתה, שרה שטרן, לסגור את קפה "תמר", אותו ניהלה ב-60 השנים האחרונות.  
"התחיל להיות לסבתא שלי מאוד קשה ואנו חייבים לדאוג לרווחתה", הוסיפה הנכדה.
בין אורחיו הרבים של בית הקפה שהפך לסמל, נמנו נתן אלתרמן, נחום גוטמן, יורם קניוק, עמוס לביא, אורי ליפשיץ, נתן זהבי, דודו בוסי, אמנון ליפקין שחק, סילבן שלום, איתן כבל ורבים נוספים. 
"היה משהו ייחודי בבית הקפה, שהפך לסמל ומוקד עלייה לרגל לרבים ולבית הראשון והשני של המשפחה. אני לא זוכרת את החיים שלי בלי קפה תמר", סיפרה נחמיאס-ורבין, "בגשם ובשמש סבתא היתה פותחת את בית הקפה. תמיד היא היתה שם, בדמותה המיוחדת".