ארגון ההורים במערכת החינוך בירושלים הגיש היום (רביעי) עתירה לבג"ץ בבקשה לתת צו ביניים בעניין תכנית הקלות המס של האוצר, עד אשר יועברו התקציבים הנדרשים לבניית כיתות לימוד בירושלים. בעתירה נטען כי "בזמן שהממשלה מתהדרת בעודפי גבייה ממסים, בירושלים חסרות 3,600 כיתות לימוד".



עוד נכתב, כי "בשל המחסור החריף בבתי הספר ובכיתות לימוד, נאלצים הורים רבים לשלוח את ילדיהם למוסדות חינוך שאינם רשמיים, תוך שהם נושאים בנטל תשלומים כבד" . לפני כשלושה שבועות הודיע משרד האוצר על עודפי גבייה ארציים בגובה של למעלה מארבעה מיליארד שקלים ועל הכוונה לחלק עודפים אלו במסגרת התקציב כהטבות מס. לאור הודעת האוצר ולפני העברת התקציב, החליט ארגון ההורים בירושלים לזרז את הגשת העתירה לצו על תנאי ולצרף גם בקשה לצו ביניים. זאת כדי שמשרד האוצר יפנה את התקציבים הנדרשים לבינוי (כארבעה מיליארד שקלים על פי הנתונים שנמסרו לעותרים) טרם חלוקתם כהטבות.



העתירה הוגשה על ידי עו"ד רונן וינברג ממשרד קרמר-שפירא-שניידר ושות' ואל העותרים צורפו הורים מירושלים המבקשים חינוך ציבורי לילדיהם אך אינם מקבלים מענה.



פז כהן, יו"ר ארגון ההורים בירושלים: "בזמן שהממשלה מתהדרת בעודפי גבייה ממסים, היא זונחת למעלה מ100 אלף ילדים מכל המגזרים שנשארים בלי מקום ללמוד. לפני שמחוקקים חוקים חדשים להקלות מס יש ליישם את החוק הקיים - חוק לימוד חובה. היעדר תקצוב ובינוי כיתות לימוד פוגע בהורים מהאוכלוסיות המוחלשות ביותר בעיר".



מהעירייה נמסר: "עיריית ירושלים הציגה את תוכניתה לצמצום פערי כיתות לימוד בכל המגזרים בהיקף של כ-2,000 כיתות לימוד לפני משרד החינוך והאוצר אך טרם קיבלה התייחסות לגבי המימון הנדרש. העירייה דורשת מהמדינה למלא חובתה ולממן התוכנית לבינוי הנדרש במטרה לאפשר המשך צמיחה של מערכת החינוך הגדולה בישראל".



ממשרד החינוך נמסר: "סוגיית כיתות הלימוד בירושלים נמצאת בימים אלה בדיונים מול משרד האוצר. על מנת לפתוח את שנת הלימודים כסדרה וכדי לתת מענה לכל התלמידים בעיר, המשרד מעניק פתרונות ומממן כיתות לימוד, בשיתוף ובתיאום עם עיריית ירושלים".