תנ"צ גיא ניר, שזומן לדיון שנערך היום (שני) בוועדת הפנים של הכנסת בראשות ח"כ יואב קיש (הליכוד), אמר במהלכו כי "גל הירש הוא קורבן של סיכול ממוקד". לדבריו, "אם לא הייתי מתעד את זה - אף אחד לא היה יודע את זה. זו הסיבה שאני בסטטוס ההזוי של חופשה כפויה כבר 3 שנים, זה חלק משיטה".



יו"ר הוועדה, ח"כ יואב קיש, אמר כי "בדיון הזה לראשונה נשמע בשקיפות את גרסתו של תנ"צ גיא ניר, שעד כה לא נשמעה. אני לא קובע מה האמת, אבל חייבים לשמוע את הגרסה שלו. לצערי הוועדה החליטה בדיון קודם על הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת כל נושא החקירות הרדומות, ובגלל התנגדות האופוזיציה וסיעת כולנו העניין נחסם. גם במהלך בחירת המפכ"ל הבא, היינו עדים להדלפת פוליגרף של ניצב במשטרה. ביקשתי לפתוח בחקירה פלילית. אם יש בעיות בפוליגרף, איך ניצב יכול להמשיך בתפקידו? ואיך אפשרית הדלפה של פוליגרף, שחשופים לה אולי 10 אנשי משטרה?"



תנ"צ ניר ציין בוועדה כי "למשטרה יש כלים מתוחכמים, שבידיים לא נכונות עלולים להוות סכנה. כשאנשי מודיעין מחזיקים מידע על אישי ציבור, זהו כוח שעלול להיות מסוכן. זה סוג של מאזן אימה. מידע שיכול להיות חסר ערך, אבל השימוש בו יכול לגרום לנזק. אנשים שעוברים על הוראות, עושים שימוש פסול בכלים שניתנו להם בסמכות. הכלים משמשים קומץ אנשים נגד אחרים, ואין אפשרות למנגנוני הבקרה לקיים שליטה מוחלטת. השיטה הזו עובדת שנים, ומצליחה".



ח"כ מיקי לוי השיב לדבריו: "האם העברת ליועץ המשפטי לממשלה חומרים שמעידים שלגל הירש עשו סיכול ממוקד? אתה אומר דבר כוללני ובעייתי. אם חומרים מוחזקים במשטרה בצורה לא ראויה, מה עשית? על מינוי גל הירש שמע היועץ המשפטי בטלוויזיה. אני מאמין ליועץ המשפטי ולפרקליט המדינה שאמרו שלא היה סיכול מינוי לגל הירש. זהו דיון הזוי, מיותר, במעמד צד אחד".



יו"ר הוועדה, ח"כ קיש, השיב כי "ביקורת אפשר לשמוע. גם אני מאמין ליועץ המשפטי, אבל צריך לבדוק. פיקוח וביקורת זה תפקיד הוועדה". ח"כ חיליק בר השיב לו: "ולתנ"צ ניר אתה לא מאמין? הדברים שהוא אומר לא מטרידים אותך? היה פה בוועדה גדי סיסו שאמר שלא היה סיכול ממוקד. אני מבקש מיו"ר הוועדה: תצביע על הקמת ועדת חקירה. יהיה לך רוב. ממה הפחד?".



"משהו פה לא תקין"



ח"כ יוליה מלינובסקי אמרה כי "הדבר הכי קריטי זה אמון הציבור במשטרה. אנחנו שומעים מגיא ניר שעל בסיס תלונות אנונימיות שופטים כמו בובות, כמו חותמת גומי נותנים צווים. כמה זה קורה? האם הפרקטיקה של איסוף חומרים, והוצאתם בזמן הנכון קרתה רק בחמש-עשר השנים האחרונות? אם היית ער לזה, איפה היית קודם? למה רק עכשיו? הגעת לתפקידים בכירים".



ח"כ יעל גרמן שאלה את ניר האם הוא יודע שמי שהיה אז היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, הוא זה שפנה למני יצחקי. ניר השיב לה כי "בכתבה שכתב שחר גנוסר ב-2016 יש תשובה. אני שמעתי גרסאות. כשמעבירים לי הוראה בכתב, הכל בסדר. כשפונים לקצינה זוטרה, 3 דרגות מתחתי, ומבקשים בעל פה מקצינה שיש לה קשר למני יצחקי, משהו פה לא תקין".



כזכור, ניר טען כי ברשותו הקלטות מחומרים דיגיטליים שיש בהם כדי לחשוף התנהלות עגומה של צמרת המשטרה בניהול פרשות חקירה ובניסיון לכפות חקירות גם במקרים שבהם לא התבסס חשד לביצוע עבירות פליליות. בשיחות שקיים היועמ"ש עם פרקליטו של ניר ביקש ממנו מנדלבליט לשלוח אליו את החומרים שהם טוענים שנמצאים ברשותם, ובשלב זה לא תינתן כל תמורה לרבות חסינות, כל עוד לא יימצא כי בחומרים הנ"ל יש ראיות ממשיות לביסוס הניתן על ידי ניר. 



המשטרה: "ניר לא בוחל באף אמצעי להטיל רבב בארגון שלם"




מהמשטרה נמסר: "למרות השאלות הישירות שקיבלנו בנושא, אין בכוונתנו כמשטרה  להתייחס לבמה שנבחרה הבוקר לקצין שהוצא לחופשה כפויה ושמתנהל נגדו הליך משמעתי בבית הדין למשמעת. שמחנו לגלות שאין בפיו של הקצין שום מידע קונקרטי חדש, שלא הועלה על ידו בעבר הראוי להתייחסות, או פוקח עיניים בדרך כלשהי ביחס לטענות שהוא מפריח מעל כל במה. נזכיר כי מדובר בקצין, שהוצא לחופשה כפויה מתפקידו בעקבות ההליכים המשמעתיים המתנהלים כנגדו, לאחר שפנה גם לערכאות משפטיות כנגד המשטרה".
 
"זאת ועוד, הקצין מסרב לעבור תהליך התאמה תעסוקתית הכולל בדיקת פוליגרף, תהליך שמחוייב בו כל קצין בדרגתו, ועל כן בוצע לו שימוע לפני פיטורים.
בעקבות השימוע ולאחר התייעצות עם הגורמים המשפטיים הרלוונטיים,  נשלח זה מכבר לשר לבט"פ מכתב המלצה לפיטוריו, פיטורין שבסמכותו של השר.
לצערנו, מסתבר כי הקצין, אשר נמצא כבר בחופשה כפויה כ-3 שנים לא בוחל באף אמצעי בניסיונותיו לתקוף ולהטיל רבב בארגון שלם של שוטרים וקצינים מסורים וערכיים".
 
"משטרת ישראל קוראת לקצין לפעול על פי המצופה ממנו ולהעביר לגורמים המוסמכים כל מידע רלוונטי אם יש כזה ברשותו  ולהפסיק לעסוק בהכפשות כלליות ועמומות. דומה שסוגיית גל הירש הוצגה בצורה הברורה ביותר על ידי פרקליט המדינה בוועדת הפנים. לא שמענו היום שום פרט עובדתי שמטיל בגרסת פרקליט המדינה ספק כלשהו. תחושות של קצין ש"מידרו" אותו, אינן טענה רלוונטית כאשר מדובר בטיפול במיועד למפכ"ל. לא כל ציר הפיקוד צריך לעסוק בתווך טכני במידע עבור היועץ המשפטי לממשלה בעניין כזה. נחזור ונדגיש מה שכבר נאמר אינספור פעמים: החקירה הוטלה לפתחה של המשטרה, רק לאחר שהוסרה מועמדותו של גל הירש לתפקיד. למעלה מן הצורך נציין כי שוטרי וקציני משטרת ישראל שומרים על טוהר החקירה ומנהלים אותה באופן ישיר, ממלכתי ומקצועי, ללא משוא פנים וללא מניעים זרים. על חריגים יש לדווח לגורם המוסמך". 
 
"יצירת כותרות ריקות לאחר שנים, היא בעצמה מעידה על התנהלותו שלו. יתרה מכך הדברים עליהם מלין תנ"צ ניר היו בתחום סמכותו ואחריותו ואך תמוהה הדבר מדוע בחר להלין עליהם רק עתה. למען הסר ספק וכפי שציינו פעמים רבות בעבר, חקירות רגישות של נבחרי ציבור וכל פעילות מעין זו של משטרת ישראל, מנוהלות על ידי צוותי חקירה מיומנים ומקצועיים ונמצאות באופן תדיר תחת פיקוח ובקרה הדוקים של הפרקליטות, ובליווי אישי של פרקליט המדינה ו/או היועץ המשפטי לממשלה בעצמם (על פי המעמד). משטרת ישראל איננה אוספת מידע באופן יזום על נבחרי ציבור. ככל שמגיע לידה מידע כזה בשל דיווחים או תלונות,  הרי שהוא נבחן ונבדק, באישור פרקליט מדינה או היועץ וכל פעולת חקירה, אם אושרה פתיחה בחקירה, מאושרת כנ"ל".