פעילי ארגון האקטיביזם למען שוויון זכויות לקהילת הלהט"ב, "הפנתרות הוורודות", ערכו היום (שלישי), לרגל יום המשפחה, פעולת מחאה בלשכות האוכלוסין של משרד הפנים בירושלים ובתל אביב נגד האפליה ברישום משפחות להט״ב ועל רקע צו בית המשפט שלא מומש, אשר קבע כי על משרד הפנים לרשום זוג אמהות כהורים. הפעילים נכנסו למשרדים עם דגלי גאווה ושרשראות המורכבות מצמידי חדר יולדות, והקריאו בקול רם לפקידים ולאזרחים שפקדו את הלשכות: "אנחנו מוחות נגד האפליה הקשה שמופנית כלפי קהילת הלהט"ב. אפליה שמתחילה במסדרונות הממשלה והפקידים במשרד הפנים מחויבים לבצע אותה. אנחנו דורשות רישום שני ההורים בתעודת הלידה מרגע הלידה, בדיוק כמו במשפחות הטרוסקסואליות, בלי צווי בית משפט, בלי לעבור חודשים ארוכים של מסעות עינויים, בלי תנאים. שווים בחובות! שוות בזכויות!"
זהורית שורק, פעילה בתנועת "הפנתרות הוורודות", אמרה במקום: "אנחנו מוחות ומוחים על האפליה הקשה שמתקיימת כאן. יש צו בית משפט שמשרד הפנים מסרב לקבל וזה פשוט ביזיון. אין שום סיבה שזוגות להט"בים לא יוכלו להירשם כהורים לילד שלהם מיד לאחר הלידה, כמו כל זוג בישראל. האפליה הזאת חייבת להיפסק". תומו חן, פעיל נוסף בתנועה אמר: "הפקידים במשרד הפנים טוענים שהם בסך הכל מבצעים את הוראות מדינת ישראל, הוראות שמשפילות אותנו, מפלות אותנו לרעה, ועל זה אנחנו לא נשתוק. הגיע הזמן שנפר את הסדר הציבורי בגלל שהסדר הציבורי מפר את שגרת החיים שלנו".
המחאה מתרחשת על רקע העובדה שמשרד הפנים מערים קשיי רישום על משפחות גאות בניגוד להחלטות בתי המשפט. אלפי ילדים נותרים ללא רישום, לעתים במשך שנתיים ויותר. ח״כ מרב מיכאלי (העבודה), יוזמת הצעת חוק לרישום הורים מאותו המין, הביעה הזדהות עם המחאה ואמרה: ״לא יכול להיות שאישה סטרייטית שילדה ילד מתרומת זרע יכולה ממש לקחת בחור מהרחוב, להגיד שהוא האבא והוא יירשם כאבא, בעוד שאישה לסבית לא יכולה לרשום כאמא שנייה אישה שהיא חיה איתה גם עשר שנים. כבר שתי קדנציות שאני נאבקת בדבר הזה ואנחנו עדיין לא שם. גם אחרי שהצלחנו לבטל את ההנחיה ההזויה, לפיה זוגות מאותו המין צריכים לאמץ את הילד שלהם, המדינה הדתית ומשרד הפנים של השר דרעי פשוט פועלים בניגוד להנחיית היועץ המשפטי לממשלה ובניגוד להחלטות בית משפט, ומסרבים לתת להם צווי הורות".
רעות נגר, מנהלת תחום דת ומדינה בארגון "הברית הישראלית", שהשתתפה במחאה, מדגישה: ״הציבור בישראל כבר מזמן תומך ומכיר בזכות של הקהילה לשוויון זכויות. הוכחה לזה ראינו רק בקיץ האחרון. לעומת זאת המדינה ממשיכה באפליה הבוטה כלפינו. אמהות לסביות לא נרשמות בבית החולים כאמהות לילדיהן ונאלצות להיסחב בבתי משפט ולשלם אלפי שקלים על ייצוג משפטי. מצב זה פוגע בראש ובראשונה בילדינו, בזכותם להיות שווים ככל ילד במדינה וביכולת שלנו ההורים לתת להם את הטוב ביותר. אנו דורשים ממשרד הפנים, משרד הרווחה ומבתי המשפט לתקן את המדיניות המפלה כלפי המשפחות הגאות". נגר מוסיפה: "אנחנו דורשים גם מהמתמודדים בבחירות לכנסת ה-21 להתחייב בפנינו לתקן את עוולות החוק ולהכיל שוויון מלא לקהילת הלהט"ב ולילדיה".
בתוך כך, מותחת עמותת "אבות גאים" ביקורת חריפה על הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) ששחררה לפרסום אתמול לקט נתונים לתקשורת לקראת יום המשפחה בו כלל לא התייחסה לאלפי המשפחות הגאות בישראל, בהן זוג הורים מאותו מין. "משפחה זו משפחה אבל כנראה לא אצל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. גם ביום המשפחה 2019 במקום להיות גוף מדעי ומקצועי, הלשכה מעדיפה כנראה לשתף פעולה עם הממשלה הכי להט"בפובית בתולדות ישראל ולהתעלם מקיומן של המשפחות הגאות בארץ ולא לכלול בדו"ח את מבנה המשפחה הגאה, על גווניו השונים (בניגוד לנעשה בדוחות המקבילים של ה- OECD)".
ב"אבות גאים מדגישים כי בעקבות פנייתם בנושא נמסר להם בתגובה שבלמ"ס "חוששים שיש כאלה שיפגעו מהשאלות בנושא ולכן לא יענו לסקר ולכן העדיפו שלא להכניס שאלות בנושא". ועל כך אומרים: "לא יעלה על הדעת שבשנת 2019 המדינה טרם עדכנה את תפיסתה וממשיכה להתעלם מקיומנו. אנו דורשים מכלל משרדי הממשלה לחשב מסלול מחדש ולהפסיק עם ההתעלמות המכוונת כלפי אלפי משפחות".
מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נמסר למעריב בתגובה: "הלמ"ס קיבלה בעבר פניות בבקשה לספק מידע דמוגרפי, חברתי וכלכלי על אוכלוסיית הלהט"ב. כפי שנאמר לנציגי הלהט"ב בפגישות שקיימנו איתם, אין בסקרי הלמ"ס שאלות העוסקות בזהות מינית ומידע זה אינו זמין גם בקבצים מנהליים או רשומות אחרות. בשל כך אין אפשרות לזהות אוכלוסייה זו, למעט באופן חלקי במקרים של משקי בית ששני בני הזוג היו מאותו מין, וגם אז הנתון שהתקבל נמצא נמוך באופן משמעותי מהערכות הקיימות לגבי היקף התופעה. חשוב לציין שישראל אינה שונה בכך ממדינות אחרות בעולם שגם בהן מתמודדים עם אותה מורכבות הקשורה בזיהוי אוכלוסייה זו והמידע המתפרסם אודותיה. המקצועיות היא נר לרגלינו ואנו מצרים על ההקשר הפוליטי העולה מהפנייה. הלמ"ס מצידה תמשיך לבחון דרכים נוספות או חלופיות לאסוף או לקבל את המידע ולפרסמו".