מאות מפגינים חרדים חסמו היום (חמישי) בגופם את התנועה בצומת הרחובות יפו ושרי ישראל בעקבות מעצר אברך שלא התגייס. כוחות משטרת ישראל נמצאים במקום. במהלך המהומות, נעצרו 30 מפרי סדר. במהלך המהומות, נאבקו המפגינים עם השוטרים לחסימת הרכבת הקלה במרכז העיר וגרמו לעצירתה למספר דקות, זאת בשעה עמוסה במיוחד של יום חמישי אחר הצהריים.
לפני כחודש וחצי, שופטי בג"ץ קיבלו את בקשת המדינה לדחות את חקיקת חוק הגיוס ונתנו ארכה עד ה-28 ביולי 2019. בהרכב של תשעה שופטים, בראשות הנשיאה אסתר חיות, נדחו העתירות של מפלגת יש עתיד, התנועה לשוויון בנטל והתנועה לאיכות השלטון. השופטים הפנו לסעיף 38 בחוק יסוד הכנסת, האומר כי "כל חיקוק שתקפו היה פוקע תוך שני החודשים האחרונים לתקופת כהונתה של הכנסת היוצאת, או תוך ארבעה חדשים לאחר שהכנסת החליטה להתפזר, או תוך שלושת החודשים הראשונים לתקופת כהונתה של הכנסת הנכנסת - יעמוד בתקפו עד תום שלושת החודשים האמורים".
כזכור, בחודש ספטמבר 2017, קבע בג"ץ כי כי חוק הגיוס שאפשר לבני ישיבות שלא להתגייס לצבא אינו חוקתי ופוגע בערך השוויון. בהחלטתה כתבה נשיאת בית המשפט העליון דאז, הנשיאה מרים נאור כי "הסדר הגיוס החדש פוגע בשוויון בצורה עמוקה באופן המקים פגיעה בזכות החוקתית לכבוד האדם". הסדרת נושא גיוס בני הישיבות החל "חוק דחיית שירות לתלמידי ישיבות שתורתם אומנותם" חוקק בשנת 2002 ונקרא על שם השופט בדימוס צבי טל, שעמד בראש הוועדה שהתוותה אותו. החוק פירט את התנאים המאפשרים דחיית גיוס עבור בחורי ישיבות. ב-2012 הורה בג"ץ על ביטולו מהנימוק שאינו חוקתי. בעקבות זאת התבטל חוק טל, והחוק החל למעשה על בני הישיבות הוא חוק שירות ביטחון (חוק גיוס חובה), שחל על כל צעיר וצעירה ישראלים בני 18.