תינוק בן חצי שנה אותר הבוקר (שני) על ידי בני משפחתו כשהוא מחוסר הכרה בתוך רכב ברחוב חזון איש במודיעין עילית, זאת לאחר שנשכח בו ככל הנראה במשך מספר שעות. מאוחר יותר נקבע מותו בבית החולים "אסף הרופא". 



כוחות ההצלה של מד"א שהגיעו למקום האירוע העניקו לו טיפול ראשוני, שכלל פעולות החייאה, ופינו אותו לבית החולים "אסף הרופא", שם כאמור נקבע מותו. המשטרה פתחה בחקירה לבירור נסיבות האירוע. 



פרמדיק מד"א, אורי גבריאל, וחובש רפואת חירום במד"א, שמואל מונק, סיפרו: "מדובר באירוע טרגי וקשה. ראינו רכב עם דלתות פתוחות שמתוכו חולץ תינוק כבן חצי שנה לאחר ששהה ברכב סגור. אנשים במקום הכניסו את התינוק לתוך מבנה של בית כנסת סמוך והתחילו להעניק לו סיוע ראשוני. הוא היה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם סימני מכת חום. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות ממושכות. צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א שהגיע במהירות ממשיך להיאבק על חייו".

 
צילום: נפתלי אייזנברג, תיעוד מבצעי מד"א
צילום: נפתלי אייזנברג, תיעוד מבצעי מד"א

אהרון ולדשיין, חובש באיחוד הצלה, סיפר: "לדברי בני המשפחה הפעוט כבן חצי שנה נשכח ברכב בבוקר וכשהגיעו בצהריים הוא היה ברכב ללא דופק ונשימה. ביצענו בו פעולות החייאה ובשלב זה מצבו מוגדר אנוש". 
באגף דוברות והסברה של איחוד הצלה קוראים לנקוט בכללי הבטיחות והזהירות ולא לצאת מכלי הרכב לפני שמוודאים שלא נשארו ברכב ילדים או פעוטות ולא להשאיר ילדים בכלי רכב אפילו לא לרגע. כמו כן מומלץ לעוברי אורח בפרט בימי הקיץ החמים לבדוק בכלי רכב חונים באם לא נשכחו ילדים או פעוטות מה שעלול להסתיים באסונות. 

מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2008-2019 דווח בתקשורת על 801 מקרים של השארת ילדים לבד ברכב או של הילכדות/נעילה ברכב. 30 מן המקרים הללו הסתיימו במות הילד. ב- 76% מהמקרים הילדים היו מתחת לגיל 3.
 
מיכל בר-דורון, סמנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים: "אנו נמצאים בעיצומו של החופש הגדול, בו השגרה מופרת. מחקרים מראים כי שכחה ברכב מתרחשת בעיקר בתקופות של יציאה מהשגרה, כאשר ההורה מוטרד, עייף או דעתו מוסחת. במקרים אלו משתלט על ההורה 'הנהג האוטומטי' והוא עלול לשכוח את היקר לו מכול. חשוב להבין כי זה יכול לקרות לכל אחד מאתנו, ולכן יש לאמץ הרגלי התנהגות בטוחה. בתום הנסיעה תמיד לוודא שלא נשאר ילד מאחור: להשאיר את התיק במושב האחורי, לשלוח תזכורות להורה השני בתום נסיעה או כל הרגל אחר שיגרום לכם לא לשכוח את הילדים".