ארבעת הבתים הגאים המייצגים את ארבעת מצעדי הגאווה הגדולים והוותיקים בישראל - חיפה, ירושלים, באר שבע ותל אביב-יפו - הודיעו הבוקר (ראשון) כי ידחו אותם לסוף הקיץ. ההחלטה נתקבלה בשל המגבלות של נגיף הקורונה. בהודעת נמסר: "במהלך חודש הגאווה המסורתי - חודש יוני - אנחנו צפויים לקיים מספר אירועים ארציים ופריפריאלים, רובם ככולם וירטואליים, בשיתוף ארגוני הקהילה והתארגנויות מקומיות". הם הדגישו כי "האירועים יציינו את המאבק הלהט״בי לשיוויון לצד הבעת סולידריות עם הקושי שחווים תושבות ותושבי ישראל והצדעה לעובדות ולעובדים מערכת הבריאות וכל הגופים המסייעים".
איתי פנקס ארד, חבר מועצת העיר תל אביב-יפו ומחזיק תיק הלהט"ב הסביר כי "את המאבק הלהט"בי לשיוויון אי אפשר ואסור לעצור - לא ניתן לזכויות שלנו לצעוד במקום. יחד עם זאת ברור שהמצעדים אותם אנחנו מקיימים מאז המצעד הראשון בתל אביב בשנת 1998 צמחו להיות אירועי ענק שקיומם עלול להוות סכנה למשתתפים". הוא הדגיש: "אנו מעמידים בראש סדר העדיפויות שלנו את השמירה על בריאות האזרחים, תמיכה באוכלוסיות המוחלשות בתוך הקהילה ושותפות בדאגות הקיום של כולנו - בכל אלה אנחנו פועלים כקהילה שהיא חלק מהחברה הישראלית. נשאף לקיים את המצעד לקראת סוף הקיץ בתקווה שהתנאים יאפשרו זאת".
אוראל נויווירט, מ״מ מנהל המרכז הגאה של עיריית תל אביב-יפו אמר כי "מצעד הגאווה מהווה מאז שנת 1998 אירוע שיא עבור הקהילה הגאה, בו אנו ממשיכות את מאבקנו העיקש והארוך לזכויות שוות מצד אחד וחוגגות את החופש ואת הפסיפס הצבעוני שמכילה קהילתנו מהצד האחר. משבר הקורונה העולמי אינו מאפשר לנו לקיים את המצעד כפי שהתרגלנו". נויווירט הדגיש: "האנרגיות והמשאבים שלנו מושקעות כעת בסולידריות, אחריות קהילתית ותמיכה באוכלוסיות מוחלשות בקהילתנו. עוד נשוב לצאת לרחובות בחודש יוני ובמצעד הגאווה, עד אז, המצב החדש והלא מוכר הזה מאפשר לנו להיות יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסה ולייצר אלטרנטיבות משמעותיות אחרות – זו המשמעות של יצירת קהילה בתקופה זו".
ארנון אלוש, מנהל בית הקהילות בחיפה ציין: "בימים אלה, בהם משבר הקורונה מקצין את הקושי של קבוצות מוחלשות, את הביטחון האישי, הכלכלי והנפשי של כל אחת ואחד מאיתנו, חשוב לנו להפנות את תשומת הלב ואת העשייה שלנו למתן מענה לחברות וחברי הקהילה בהתמודדות עם המשבר". לדבריו, מצעדי הגאווה והמאבק לזכויות, שוויון ובטחון של הקהילה הם חלק מההיסטוריה ומה ההרכב הגנטי של קהילת הלהט"ב החיפאית, אך השנה ביחד עם שאר הבתים הגאים: הבית הגאה בבאר שבע, המרכז הגאה בתל אביב והבית הפתוח בירושלים, קיבלנו החלטה להתמקד במתן מענה בזמן משבר זה.
אלון שחר, מנכ"ל הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות התייחס להחלטה והוסיף כי "גם בשגרה ובוודאי במצב החירום הנוכחי בארץ בכלל ובירושלים בפרט, המחויבות שלנו בבית הפתוח היא בראש ובראשונה לחברות הקהילה שנמצאות בסיכון מוגבר ולצערנו הקורונה מחריפה ומעצימה את הפערים הקיימים". הוא ציין כי "מי שחיות בעוני דוחק ובדידות, מי שמתמודדות עם אפליה ואתגרי ביטחון אישי, בריאות, דיור ותעסוקה ונאבקות לשרוד ולהתקיים בכבוד גם בימי שגרה – נמצאות בסיכון הגבוה ביותר נוכח המגפה. אנחנו שמחות שהבתים הגאים מתאחדים בעמדה הזו ומחליטים להתמקד בצרכיהם של מי שזקוקים לנו ביותר בתקופה הזאת".
גיל אליאס, יו״ר משותף של הבית הגאה בבאר שבע ובדרום הוסיף כי "במציאות החדשה שנוצרה, מתחדדת החשיבות והעוצמה שבקהילות המקומיות בפרט ושל הקהילה הגאה בכלל. מתבהר לכולנו הצורך למקד את תשומת הלב בצרכים הפנימיים של חברות הקהילה שלנו ולתת מענה חברתי, תרבותי, ופסיכוסוציאלי". לדבריו, בתוך משבר בינלאומי ומגיפה מתמשכת שמציפה מחדש את המונח 'שגרת חירום', מעשה הסולידריות והיצירה המשותפת מחזקות חברות הקהילה בבאר שבע ובדרום. "הבית הגאה שמחות על בחירת הבתים הגאים להתאחד להחלטה משותפת ואחראית שתאפשר בסופו של דבר לקיים את עונת המצעדים בגאווה תוך שמירה על בריאות הציבור", סיכם.