השיחות בין ההסתדרות משרד לאוצר בנוגע לקיצוצים שייערכו במגזר הציבורי התפוצצו היום (ראשון) ונקלעו למבוי סתום. במהלך היום התקיימו פגישות בין יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד והממונה על השכר באוצר קובי בר-נתן וצוותי המו"מ, אולם הצדדים לא הגיעו להסכמות ולא נמצאו פתרונות לסוגיות שבמחלוקת.
כזכור, מוקדם יותר היום הודיע שר האוצר ישראל כ"ץ כי החליט לקדם קיצוץ שכר במגזר הציבורי. בפוסט שהעלה בפייסבוק כתב השר כי "מקבלי השכר הגבוה והפנסיות הגבוהות במגזר הציבורי נדרשים כעת לתת את חלקם לטובת המאבק בקורונה. גם השרים, הח"כים, השופטים והדיינים יתרמו את חלקם. אני מצפה מיו״ר ההסתדרות להפגין מנהיגות ולהגיע להסכמות בנושא".
בהסתדרות טוענים כי הדרישות שהעלה שר האוצר בתקופה האחרונה וכוונותיו לפגוע בעובדי המגזר הציבורי, הן דרישות נטולות כל היגיון כלכלי והן לא יותר מפופוליזם לשמו. לדבריהם, להתבטאויות שר האוצר כנגד המגזר הציבורי אין אח ורע בעולם המערבי ומדובר בניסיון של השר להסית את הביקורת הציבורית על דרכו, תוך בחירה לתקוף את עובדי המגזר הציבורי.
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד מסר: "אי אפשר לפגוע באופן גורף ב-700 אלף עובדים שמניעים את המשק ועובדים לילות כימים למענו ולמען הציבור כולו. לא ייתכן שבחסות הקורונה ייעשה ניסיון לפגוע בשכרם של עובדי המגזר הציבורי במקביל לכך שמתבצעת חלוקת כספים למגזרים שונים, לאלה שצריכים לקבל סיוע ולאלה שלא. איני חושש ממאבק - תפקידי הוא לשמור על כל אחת ואחד מהעובדות ומהעובדים במדינת ישראל ולקדם את הכלכלה שלנו, וכך אני מצפה שינהג גם שר האוצר".
בתגובה, מסר שר האוצר ישראל כ"ץ: "ברגע האמת מסתבר שיו"ר ההסתדרות נכנע ללחץ של מקבלי השכר הגבוה והפנסיות הגבוהות במגזר הציבורי, שנדרשים לתרום את חלקם במאבק בקורונה לטובת המובטלים, העצמאים ובעלי העסקים, ונמנע מלהגיע להסכמות. יו"ר ההסתדרות הסכים לפגיעה בעיקר במקבלי השכר הנמוך דבר המנוגד לעמדתי.
"בכוונתי להמשיך ולפעול להשגת הסכמות עם יו״ר ההסתדרות שיאפשרו לוודא את תרומת המגזר הציבורי למאבק בקורונה. במידה ולא יושגו ההסכמות אביא את הצעת המחליטים בנושא לאישור הממשלה ולחקיקה בכנסת", הוסיף השר.
בהסתדרות מדגישים ומזכירים כי לכל אורך השנים ובמהלך המשברים ההיסטוריים שפקדו את המשק, ההסתדרות והמגזר הציבורי נתנו כתף על מנת לייצב את הכלכלה. כך הם פעלו עד כה במשבר הנוכחי וכך הם מתחייבים לפעול גם בהמשך.
בהסתדרות ביקשו להזכיר כי בכל מדינות ה-OECD (למעט פולין) לא פגעו במגזר הציבורי ולא בוצעו קיצוצים רוחביים שיפגעו הן בעובדים והן בשירות הניתן לאזרחים. יתרה מכך, במדינות מסוימות דוגמת בריטניה אף הוחלט להעלות את שכר עובדי המגזר הציבורי מתוך הבנת חשיבותו ותרומתו הרבה בתקופה זו בפרט.