כפי שהודיעו קודם, הבוקר (ראשון), עם סיומו של הסגר השלישי נפתחו מרכזי הקניות של רשת "ביג", המפעילה מתחמי קניות פתוחים, ושלל עסקים וחנויות רחוב ברחבי הארץ, זאת על אף שעדיין אין אישור לכך. נרשמו אחוזי פתיחה גבוהים של החנויות והרשתות במתווה פתיחה מלא או חלקי (טייק אווי) בהתאם לשיקולן. לדוגמה, בביג קריות נפתחו למעלה מ-80 אחוז מהחנויות.
פורום ראשי המסחר בישראל מסר בתגובה להחלטה: "הבוקר החנויות במרחב הפתוח ובמרכזי הקניות הפתוחים של ביג, מליסרון, צים ועוד נפתחו הבוקר כהרגלן. כ-75% מסך החנויות במרכזים עובדות במתווה פתיחה מלא או במתכונת איסוף מהסניף (טייק-אווי), בהתאם לשיקולן.
למרות שמדובר בתחילתו של יום המסחר החלש בשבוע, נרשמת תנועת קונים ערה. הכל נעשה תוך ההקפדה על הנחיות הקורונה, בזמן שתנועת המבקרים והקונים מבוקרת".
כזכור, ביג הודיעה בסוף השבוע שעבר כי בכוונתה לפתוח שוב את המתחמים כבר ביום ראשון. מנכ"ל הרשת חי גאליס הודיע במכתב לשוכרים כי מבחינת הרשת, תתאפשר פתיחת חנויות, וכי הם יידרשו לשלם שכר דירה ודמי ניהול מלאים, בהתאם לחוזה השכירות.
במכתב ששלח גאליס לעובדיו, כתב כי כיוון שלאורך המשבר לא התקבלה תמיכה מאף גורם ממשלתי, הם נאלצו לעשות זאת עבור השוכרים שלהם ובכך ויתרו על יותר מ-100 מיליון ש"ח.
"משרד הבריאות מנופף בנתונים סלקטיביים כדי לקדם את האג'נדה ההיסטרית שלו לסגר ללא גבולות", טוען גאליס, "אבל בפועל אין כל סגר ברחובות ואין אכיפה איפה שצריך, כפי שראינו השבוע. בממשלה פשוט לא מבינים את עוצמת הפגיעה בעולם המסחר ובבעלי העסקים, אף שברור וידוע, וכפי שהוכח בפארסה שנקראה 'ריסון מהודק', כי ההדבקה בחנויות מועטה וכללי התו הסגול נשמרים בקפדנות בחנויות". הוא בישר לבעלי העסקים כי עבור ינואר הרשת לא תגבה שכר דירה ודמי ניהול.
מרכזי הקניות לא היו היחידים. גם פורום ראשי ענף ההסעדה דרשו מראש הממשלה בנימין נתניהו לאפשר עם תום הסגר הושבת לקוחות בשטחים הפתוחים הסמוכים למקום העסק.
הפורום גיבש מתווה לחזרה הדרגתית לשגרה. "במהלך הסגרים הענף איבד כ־4,000 מתוך כ־14 אלף עסקים, ויותר מ־2,000 נוספים צפויים להיסגר במהלך הרבעון", התריע תומר מור, מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים ביחד".