משרד החקלאות ופיתוח הכפר ומערך ההסברה הלאומי הודיעו בסוף השבוע כי הושגה שליטה על מוקדי שפעת העופות, שפגעה מאוד בכ־20 מוקדי לולים ברחבי הארץ ובעגורים באגמון החולה.
המאמץ העיקרי שנותר, פעולות ניקוי, חיטוי וניטור, צפוי להימשך כשבוע. אזור אגמון החולה הועבר לשליטת קק״ל כבר באמצע השבוע שעבר, אבל פתיחתו בשבועות הקרובים מותנית בכך שלא יאותרו פגרים נגועים נוספים, בחיטוי המקום ובקבלת אישור ממשרד הבריאות.
במשרד החקלאות כבר נערכים לעונת נדידת בעלי הכנף שצפויה להתחיל בחודש מארס. במשרד הוסיפו: “כדי להיערך באופן מיטבי להתפרצות נוספת, אנו נגבש תוכנית התאוששות והיערכות לעונת הנדידה הבאה. בכל שנה מאותר נגיף שפעת עופות, אך השנה השפעת התפשטה באופן חריג וכללה את הווריאנט H5N1 המסכן גם בני אדם”.
עוד נמסר כי בעקבות הפגיעה הקשה בתרנגולות ובעגורים יקיים משרד החקלאות תחקיר מעמיק לבחינת הפעילות ולהפקת לקחים אופרטיבית. במקביל תקיים רשות החירום הלאומית תחקיר לטווח ארוך כדי להסדיר את היערכות המדינה. בשבועות האחרונים מתו כ־8,000 עגורים, בעיקר באזור החולה, לאחר שנחשפו לשפעת העופות. יותר ממיליון עופות, בהם כ־590 אלף תרנגולות מטילות ו־360 אלף תרנגולי הודו, הומתו ביוזמת השירותים הווטרינריים ובפיקוחם ביותר מ־20 לולים.
ממטה ההסברה הלאומי נמסר: “המאמץ הממשלתי המשותף הבטיח את המשך פעילות המשק ללא פערים, לצד שמירה על בריאות הציבור. זאת בזכות עבודה משותפת של המטה לביטחון לאומי, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, רשות המים, קרן קיימת לישראל ורשות הטבע והגנים”.
כמו כן, נאמר כי יש להימנע ממגע עם עופות, וכל מי שנתקל בעוף חולה או בפגר של עוף בר מתבקש ליצור קשר עם מוקד משרד החקלאות במספר הטלפון 6016*.