למרות שאנו בחודש מרץ הסופה הגדולה לפנינו, עם מזג אוויר גשום וקר במיוחד. לצד היערכות בני האדם לסופה, הרי שבאחריותנו לוודא כי גם לחברינו הטובים ביותר יש את ההגנה הראויה ולכן ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות ממליץ להקפיד על מספר כללים שיגנו על הכלבים והחתולים מפני פגעי מזג האוויר.

בזמן ירידת הטמפרטורות, מומלץ להכניס את בעל החיים לתוך הבית שלנו, שייהנו גם הם מהחום והיובש. במידה והדבר בלתי אפשרי חשוב לדאוג שסביבת המגורים של בעלי החיים תהיה יבשה, חמימה ואטומה למים ורוחות. לחתולי רחוב מומלץ להשאיר מקומות סגורים ויבשים על מנת שיוכלו להסתתר בהם מפני הקור. 

שילוב של קור ורוחות הוא לא מומלץ, כלבים עירוניים מתקשים לשרוד בתנאים אלו למשך זמן, ועלולים להיות חשופים להתקררויות, ברונכיטיס ודלקת ריאות, ממש כמו בני האדם. לכן, לפני יציאה לטיול, מומלץ להרגיל את הכלב לקור בחוץ ע"י מעבר ב"חדר ביניים" שבו הכלב יחווה ירידה הדרגתית בטמפרטורה וכך יימנע שוק הקשור לשינויי טמפרטורה קיצוניים.

בעלי חיים מגנים על עצמם מפני הקור והרטיבות בעזרת שומן שהם אוגרים בשכבה התת – עורית שלהם, ובזכות הפרווה שהופכת לסמיכה ועבותה יותר בחורף. לכן, עדיף לא לספר ולגלח את חיית המחמד במשך החורף ולהקפיד על הברשת הפרווה. 

לשם הגנה נוספת מפני הקור ובמיוחד עבור כלבים שפרוותם קצרה, ניתן להלבישם בסוודר לקראת היציאה מהבית. היובש הרב ופעולת המזגנים עלולים לגרום לאיבוד מואץ של נוזלים. לכן, גם בחורף זכרו לספק לכלב ולחתול שתייה מרובה.

במהלך הטיול מומלץ למנוע מבעלי החיים לשתות משלוליות ברחוב, השלוליות עשויות להיות מזוהמות ולפגוע בבריאותם. כמו כן, סערות וברקים גורמים לבעלי חיים לחרדות ולחץ. אם הכלב שלכם חווה את הסערות באופן קשה במיוחד ניתן בהתייעצות עם וטרינר, ולשקול לתת לבעל החיים תרופות מרגיעות (עם מרשם רופא בלבד).

ד"ר אבי צרפתי, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות, מוסיף כי "חיות שפרוותם ארוכה מוגנות טוב יותר מחיות שהן בעלות פרווה קצרה. כמו כן, גם לגיל חשיבות בפני יכולת העמידות בפני הקור וככל שבעל החיים מזדקן, כך הוא רגיש יותר לטמפרטורות נמוכות. היו רגישים להתנהגות שונה אצל חיות המחמד ופנו לרופא הווטרינר בעת הצורך".