כ-100 אלף מטיילים פקדו היום (שבת) את שמורות הטבע והגנים הלאומיים. בין האתרים הבולטים היו הגן הלאומי קיסריה עם 4,600 מבקרים, הגן הלאומי מצדה עם 4,400, הגן הלאומי ירקון תל אפק עם 4,000 מבקרים, שמורת הטבע עין גדי עם 3,400 ושמורת הטבע הבניאס עם 2,700 מבקרים.
בתוך כך דיווחה רשות הטבע והגנים כי בז בסכנת הכחדה אשר ניצל תודות לערנות משפחה שזיהתה אותו במצוקה במהלך טיול, יושב לטבע לאחר טיפול ממושך בשמורת הטבע חי בר כרמל.
משפחת דמרי מקיבוץ זיקים בדרום היא משפחה אוהבת טבע וטיולים, בעלי חיים ובעיקר ציפורים, ואת הטיול שערכו בשבת לפני חמישה חודשים בגן הלאומי עין עבדת סביר שלא ישכחו הרבה זמן.
עם הגעתם לגן הלאומי במהלך חודש מאי האחרון, הם זיהו בז נודד יפהפה שניצב על סלע וללא תזוזה. מראה זה הלהיב אותם תחילה אך גם עורר את חשדם. הם ניסו להתקרב אליו בזהירות כדי לאבחן את מצבו. כשהתקרבו זיהו שעל רגליו טבעות ורצועות והבינו שכנראה הוא מצוי במצוקה כלשהי.
בעקבות הזיהוי מיהרה סיון, אם המשפחה, לדווח על כך באופן ראוי להערכה למוקד רשות הטבע והגנים. עם קבלת הדיווח, נציג המוקד קישר אותה במהרה למתנדבי החיבולנס של רשות הטבע והגנים, שהיו ממש במקרה בגן הלאומי עין עבדת עליון, לטובת פעילות הסברה סביב "יום הנשר", וכן עם הצפר מידד גורן, מנהל מרכז הצפרות רמת נגב. גורן הגיע למקום בו הבז נמצא, אסף אותו והעבירו לניר נדיבי ויעל שדה, מתנדבות החיבולנס, לטובת העברה מהירה שלו לבדיקה וטיפול.
לדברי יעל שדה, מתנדבת החיבולנס של רשות הטבע והגנים, "על פי הטבעות ורצועות העור שהיו קשורות לרגלי הבז, מדובר בבז שגודל בתנאי שבי, באכזריות ובניגוד לחוק.
יגאל מילר, אחראי תחום גרעיני רביה והשבת דורסים ברשות הטבע והגנים, מסר כי "הבז עבר שיקום ארוך בשמורת הטבע חי בר כרמל. אמש משדרנו אותו על מנת שנוכל להשיבו לטבע ולעקוב שהוא מסתדר בצורה טובה בטבע".