לקראת יום האישה הבינלאומי, שיצוין מחר, מתפרסם ב"מעריב" לראשונה סקר של המוסד לבטיחות ולגיהות (מוס"ל), שבחן את מצב השחיקה של הנשים העובדות בישראל.
מהנתונים עולה כי נשים נשחקות בעבודתן יותר מגברים. 28% מהנשים דיווחו על שחיקה גבוהה בעבודה, זאת לעומת 21% מהגברים. 27.7% מהנשים דיווחו על לחץ יותר מפעם בשבוע, לעומת 18% מהגברים. מדובר בסקר מקיף שנערך בקרב 3,354 עובדים מכלל הענפים בתעשייה, מהם 1,738 נשים.
לחץ בעבודה הוא תוצאה של עומסי יתר שהעובדת או העובד מתקשים לעמוד בהם מסיבות שונות. לחץ מתמשך שאינו מטופל יכול ליצור בעיות שינה וכן תחלואות נפשיות ופיזיות.
היכולת לנהל את עצמך ולהיות בשליטה על סדר היום ואופן ביצוע המשימות הוא אחד הגורמים המוכרים הקשורים ללחץ. כאשר לאנשים אין שליטה הם חווים לחץ רב יותר. 24.2% מהנשים דיווחו על מעט סמכויות ואוטונומיה בתפקידן לעומת 16.3% מהגברים.
כאשר המחקר בחן את הקשר בין רמת ההשתכרות של נשים לבין רמת השחיקה, נמצא כי הנשים הנמצאות בשני קצוות ההשתכרות הן הסובלות ביותר מרמת שחיקה גבוהה ביחס לגברים, ובצורה מובהקת יותר בקרב נשים שמרוויחות מעל הממוצע: 31% דיווחו על רמת שחיקה גבוהה לעומת 16.5% מהגברים באותה רמת שכר.
מנכ"ל המוס"ל ד"ר מיקי וינקלר אומר: "חובה על הנהלות הארגונים לכלול גם היבטים מגדריים למזעור הסיכונים לשחיקה בסביבת העבודה. שיפור הבריאות התעסוקתית של נשים יוביל להגברת התעסוקה של נשים ולשיפור הפריון והרווחה".
ד"ר יוסי רחמים, מומחה לדיני ויחסי עבודה בקריה האקדמית אונו, מוסיף: "פניו של שוק העבודה הם השתקפות פני החברה. המתאם הגבוה בין שכר הנשים לבין רמת השחיקה הגבוהה שלהן מבטא את הפערים המגדריים בשוק העבודה ויכול לשמש לנו כתמרור אזהרה בנוגע לאפליית נשים.
"אומנם נעשתה דרך לסגירת הפערים, בחקיקה ובפסיקה, אך המסע עוד ארוך ותפקידם של אלו במתן הגנה לנשים טרם הסתיים. הנשים הן כמחצית מכוח העבודה וחשובות לו בדיוק כמו הגברים, ועל כן מוטב כי מעסיקים ייתנו הזדמנות שווה לנשים, קודם כל לטובת העסק שלהם, אך גם לטובת החברה הבריאה של כולנו".