כחלק מהפעולות לצמצום הפשיעה בחברה הערבית המשרד לביטחון לאומי והרשות הלאומית לביטחון קהילתי בשיתוף משרד ראש הממשלה, קיימו היום (שלישי) כנס רשויות בחברה הערבית במחוז צפון במעמד השר לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר.
במהלך הכנס אמר השר בן גביר: בציבור הערבי מבינים שמכת המדינה של פשע ורצח זה לא בעיה רק של ממשלת ישראל אלא של כל אחד מאתנו. צריך משטרה חזקה, וצריך שכל אחד ואחת במגזר הערבי יקיא מתוכו את העבריינות, את הבריונות ואת משפחות הפשע. במטרה למגר את האלימות הוספנו משכורות, הוספנו תקנים, אנו מקימים משמר לאומי שיוכל להיות במקומות, בערים, בכפרים וברחובות ואנחנו גם מקדמים את תוכנית מסלול ירוק שהיא למעשה מבצע משותף לכל משרדי הממשלה והיום אנחנו אמורים להיפגש בוועדה אצל ראש הממשלה בנושא".
"המשטרה עושה תפיסות, במילוטים אם זה במבצעי אכיפה משולבים וכמובן גם בהצעות חוק שאנחנו הצלחנו להעביר בכנסת כדי לחזק את האכיפה והמשילות. העברנו במושב האחרון חוק שמאשר כניסה לבתים כדי להוציא כלי נשק, בלי צו של חיפוש, זה חוק חשוב, זה חוק שמאפשר למשטרה כלים זה חוק שיכול לצמצם את כלי הנשק, אנחנו גם מעבירים חוקים עכשיו בעניין הפרוטקשן ומערכות צילום מתקדמות", הוסיף.
עוד אמר כי "זה גם לא סוד שאני חושב שלפחות בשלב הראשון צריך להכניס את השירות הביטחון הכללי לעשייה בתוך החברה הערבית. בסופו של דבר זה לא רק משפחות פשע שהורגות אחת את השניה, זה גם נערים ונערות זה גם ילדים וילדות שמסתובבים ויכולים לחטוף כדור וחלילה להיפגע ולהיפצע. לצד האכיפה, והחוקים יש את הרשות הלאומית לביטחון קהילתי שפועלת בתוך הקהילה ועיקר העשייה שלה בשנה הקרובה יתמקד גם בהפעלת המודל היישוב, גם בתוכנית עוצרים את הדימום שעוברת לניהול מוחלט של הרשות לביטחון קהילתי לצד הפעלות מוקדים אזוריים שקיימים בכרמיאל, ובכפר יונה ועוד תכנון של מוקדים".
"יחד עם פריסה טכנולגית של סייף סיטי, מצלמות, וכוח טכנולוגי שיאפשר לנו להתמודד עם אתגרי השעה. אני השר לביטחון לאומי של כל האזרחים במדינת ישראל ואני רוצה מייחל, ומקווה לשותפות אמת שביחד נטפל במעשי הפשע, אני מאמין שאם יהיה שיתוף פעולה, נעבוד ונילחם נראה את התוצאות. אני רוצה לחזק אתכם על היום החשוב הזה ומבקש להודות לכל העוסקים במלאכה על העשייה היום יומית המאתגרת. ביחד ננצח״, סיכם.
בהקשר של המחאות ציין השר בן גביר ״בגלל ההתפרעויות במקום שיהיו כוחות של משטרה בכפרים ובערים ובמגזר הערבי הם זורמים להתפרעויות בהפגנות״.
המשרד לביטחון לאומי באמצעות הרשות הלאומית לביטחון קהילתי פועל בכ- 85 ישובים בחברה הערבית בכל רחבי הארץ ובתוך כך מוביל צעדים למיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית ופעל להקמת יחידות שיטור עירוני נוספות ביישובים דיר אל אסד, טורעאן, כפר כנא, ג'יסר א-זרקא.