שלום בן חנן, לשעבר בכיר בשב"כ ועמית מחקר באוניברסיטת רייכמן, התראיין הבוקר (ראשון) ב-103FM והגיב להחלטת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להגביל ביקורים של אסירים ביטחוניים, זאת, על פי הפרסומים, ללא תיאום מסודר עם גופי הביטחון.
ברקע ניסיונות ההדחה: מעל 100 חוקרי שואה בינלאומיים פרסמו מכתב תמיכה בדני דיין
"סמכות ללא אחריות": לוין במתקפה חריפה נוספת על בג"ץ
בן חנן פתח ואמר: "אני חושב שלעשות צעדים של דברים שנהוגים במשך שנים מול האסירים זה קצת בעייתי, ודאי בתקופה הזו", טען. "יכול להיות שזה מקומם לפעמים ואולי אפילו בצדק, שאסירים ביטחוניים זוכים לתנאים שנראים כמפליגים או מתחשבים מדי, אבל אני לא חושב שזה המקום בהכרח להיכנס בו כדי לנסות להוריד את רמת הטרור - זה היה צעד מיותר. ודאי שיכולות להיות השלכות, יש פה פוטנציאל של איום לא קטן, זה דבר שצריך להתחשב בו. נכון פה להיות יותר חכם מאשר צודק".
כשנשאל מדוע בעיניו השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתכוון לנקוט בצעדים אלה, השיב: "אני לא יודע האם מדובר בחוסר ניסיון. מדובר כנראה בתפיסת עולם. כפי שאמרתי, אני יכול להבין את הזעם שיש כלפי תנאים כאלה ואחרים של אסירים שביצעו עבירות מהקשות ביותר. אני מבין את זה, אבל תפקידו של מנהיג הוא לשקול את הדברים בקור רוח ולא לעשות מה שמרגישה הבטן. אפשר בסוף להחליט אחרת, אבל בוודאי צריך לשקול ולדון ולשמוע את המומחים המקצועיים שיתנו תחזית וסקירה מודיעינית".
בהמשך, עוד ביקש לציין כי "אנחנו חיים בעולם שבו רוב ההחלטות נלקחות כשהרבה מערכות מעורבות בהן, שלא יכולות מנוהלות על ידי אדם אחד. כבר אין דבר כזה - אם רוצים לקבל החלטה, צריך לקחת בחשבון את כל הגורמים שיכולים לתרום לאותו הדיון ולאותה קבלת ההחלטה. השב"כ פה הוא גורם משמעותי מאוד ובוודאי שהיו צריכים לשמוע את דעתו ולשקול אותה".
לסיום התייחס לחברת הכנסת טלי גוטליב, שאמרה כי לדבריה 'השב"כ וצה"ל עובדים אצל המחבלים', והדגיש: "זה חמור מאוד, התבטאויות לא טובות. אני מבין פוליטיקאים שצריכים לשלם מס שפתיים לבייס כזה או אחר, אבל יש ביקורת ויש השתלחות - זה שייך לצערי לעולם ההשתלחויות. איזה מן דבר זה? אני אומר שוב - ביקורת היא אפשרית, אפשר לבקר משהו, זה בסדר שלכל אחד יש את דעתו, אבל להגיד משפטים כל כך קשים זה רע מאוד, וזה מיותר מאוד, אין לזה טעם".
עריכה: דוד זבולוני 103FM