בית חם מוקם בנתיבות על מנת לספק ארוחות חמות לחיילים בכל רחבי העוטף. את הבית פתח מרכז הבנייה הישראלי בשיתוף עמותת מאורות נתן, כאשר מדי יום מגיעים מאות מתנדבים לבית ברחוב בן גוריון 23, עובדים יחד ובמלוא המרץ על מנת לספק ולשנע לכל רחבי העוטף שלוש ארוחות ביום, כאשר כל ארוחה מגיעה לכ־1,500 חיילים.
גם אתם יכולים לסייע - לתרומת מוצרי מזון ותיאומים: 050-7208738 (אילנית).
להתמודד עם המצב: Talkspace מציעה תמיכה נפשית לישראלים בחינם
בשל המלחמה: אלו הן ההקלות שמעניקות רשות המס והניירות ערך לציבור
חברת שורש תורמת 10 אלף זוגות סנדלים לתושבי העוטף שפונו מבתיהם: “קיבלנו כבר אלפי פניות וחלק מרכזי היישובים כבר נמצאים איתנו בקשר, ומי שלא, מוזמן לפנות אלינו בסושיאל של החברה ונשמח להיענות”.
מאז פרוץ “חרבות ברזל” מארחת רשת מלונות אטלס בכל מלונותיה בתל אביב ובמלון נובה שבאילת מאות משפחות מעוטף עזה ויישובי הדרום ללא כל עלות. האירוח כולל ארוחות שמכינים במלון, לצד תרומות שמגיעות ממסעדות ומחברות קייטרינג שאיתן יצרה הרשת קשר. לצד זה, על מנת לנסות ולהנעים את זמנם של האורחים, ולו במעט, גייסה הרשת מתנדבים ממגוון תחומים שמטרתם לתת לאורחים שקט, נחמה וחום. מאמנים כמו הראל סקעת, דיוויד ברוזה ולהקת טיפקס, דרך הופעות לילדים - לי בירן, אליענה תדהר ויובל המבולבל, ולמבוגרים - ישראל קטורזה ורשף לוי.
המעוניינים להצטרף מוזמנים לטלפן: 03-5425555.
בית איזי שפירא פותח את שעריו למשפחות מהצפון ומהדרום שהגיעו למרכז הארץ, ומלבד מגורים וסיוע רגשי, מוצעים שני שירותים ייחודיים: האחד, מרפאת שיניים שבה יינתנו טיפולי חירום וטיפול עזרה ראשונה ללא כל תשלום; השני, פעילות חווייתית בבריכה, הכוללת טיפולים המיועדים להפוגה ולהירגעות: “אנחנו נציע טיפולי וואטסו, פעילויות של כיף בבריכה לילדים ומבוגרים וגם נציע טיפול רגשי במים למי שמעוניין”.
ניתן לטלפן או לסמס לדבורה במספר 054-4605138.
תזכורת לכך שתכף חנוכה: קבוצת שופרסל מזמינה את כוחות הביטחון וההצלה לובשי מדים לסניפי הדרום לקבל סופגנייה לדרך. הסניפים הם בטווח בין אשדוד לבאר שבע.
מארזי טיפות להרגעה והפגת הלחץ: מאות בקבוקים ובהם טיפות טבעיות להפחתת לחץ וחרדה שפותחו על ידי הדולה מירי לב, המיועדות גם לנשים בהריון ובכלל לגברים וילדים, נשלחים לתושבי העוטף יחד עם מוצרי טואלטיקה לילדים ולמשפחות. המעוניינים נא לשלוח מייל: [email protected]
התרומה שריגשה אותנו
"ישבתי בבית, ראיתי פרצופים של חטופים שאני מכירה והבנתי שאנחנו נמצאים במצב של טראומה לאומית”, מספרת אלינה קיבק גביש, בת 35 מחדרה, מטפלת ברפואה יפנית וסינית. “לא הפסקתי לבכות כשראיתי את האמהות והתינוקות והחטופים, הרגשתי כמו כולם חוסר אונים ושאלתי את עצמי איך אני יכולה לעזור לכל המשפחות האלה. היו אלה חברותיי שהאירו את עיניי: ‘את מטפלת המון בחרדות ובדיכאון, אם מישהו יכול לעזור למישהו בעולם - זאת את’. הפנמתי. שמעתי על מפונים במלון בחדרה שנמצא קרוב אליי. פתחתי קבוצת וואטסאפ ופרסמתי בקבוצות של השכונה שאני מחפשת מטפלים לבוא איתי להתנדב. מאז הכל היסטוריה”.
בתוך פחות משבוע הצטרפו ליוזמה הנפלאה הזו מעל לאלף(!) מטפלים מכל הארץ, המציעים טיפולים ללא כל תשלום לתושבים שנעקרו מביתם. אלפי מפונים כבר זכו לטיפול, לדבריה התגובות גורמות רק לבכי ולהתרחבות הלב של כל הצדדים: “כרגע אנחנו מנסים להגיע לכל מקום שמארח משפחות: יש לנו מלונות בתל אביב, בים המלח, במעגן מיכאל ובשפיים, שאליהם אנחנו שולחים מטפלים. גם לבית יצחק, שם נפתח מרכז טראומה לכל נמלטי ונפגעי פסטיבל נובה, אנחנו שולחים צוותים”.
אלף המטפלים מחולקים בהתאם להתמחויותיהם, ומציעים למפונים טיפולים בכל הסוגים: דיקור לכל הגילים - מתינוקות ועד לגיל השלישי, שיאצו, טווינא, רפלקסולוגיה, פרחי באך, צמחי מרפא, הומיאופתיה, תטא הילינג, רייקי, עיסוי רפואי, פלדנקרייז ועוד. לדבריה, היא נתקלת בקשיים – יותר נכון, בבלגן, שכה מאפיין את הכאוס בימים של מלחמה.
“לצערי, הקושי שאני נתקלת בו כבר מההתחלה הוא שכל המדינה רוצה להתנדב – שזה דבר מבורך, אבל גם יוצר כאוס, מפני שהמלונות והאחראים על המפונים לא עומדים בעומס, ואז אומרים לנו לא להיכנס למלונות, או שהם מקשים עלינו לבוא ולהעניק טיפול. זה לא זמן לבירוקרטיה - זה זמן ללכת לטפל כמה שיותר בכמה שיותר אנשים. המטרה של הקבוצה, שהיא גם ככה גדולה עכשיו, היא להעניק שירות לכל מי שרק רוצה. המטרה שלנו היא להוריד את הטיפולים מסדר האחריות ומהעומס של המלונות. המטרה שלי היא להקל על כולם ולטפל בכולם, לא להפך”.
חשבתם להעניק טיפולים גם למילואימניקים ולכוחות הביטחון?
“לא הגענו עדיין לבסיסים. לצערי, לא אשלח מישהו לשטח שהוא לא בטוח וחלילה יקרה לו משהו. שום מקום לא באמת בטוח יותר, אבל אני מניחה שבסיס זה מקום יותר נפיץ. נשמח להגיע לבסיסים שהם לא בקו האש באהבה - נשמח שיפנו אלינו ונדאג לזה”.
לפניות ולהזמנת טיפול נא לשלוח מייל: [email protected]. טלפון: 055-7297558
מעוניינים לתרום? נא עדכנו. מייל: [email protected]
שלושה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם מצב הבלהות הנוכחי - לפי תורת ה־NLP
אלו ימים קשים ומטלטלים המציפים בנו רגשות פחד, בלבול, עצב וכאב, בעוצמה המאפילה על כל רגש אחר ומרוקנת מתוכנו כל אנרגיה", אומרת מירב אוזן ביטון, מאסטרית NLP ומבעלי המותג rapour. "אנחנו נחשפים לאירועים קשים ורבים שמתרחשים כאן, בבית שלנו, מאותתים לנו על איום ממשי, והגוף שלנו מגיב בהתאם מתוך יצר ההישרדות. במצבי לחץ הגוף עובר שינויים במטרה לשמור עלינו, ובסיס התגובה ללחץ מרוכז במערכת העצבים. הגוף מנתב את כל משאבי האנרגיה שלו לטובת לחימה באיום או בריחה ממנו. במצב שבו הלחץ חולף, הגוף מאזן את המערכות חזרה. אך אם הלחץ מתמשך, זה עלול לגבות מחיר מגופנו".
לדברי אוזן ביטון, ישנן דרכים שונות שבעזרתן נוכל למתן את עוצמת הרגשות, לתת לרגשות אחרים לעלות ולאפשר לנו התמודדות אחרת עם המצב.
1. תחילה עלינו לקבל ולהבין שזה טבעי וזה בסדר להרגיש כל רגש שעולה בנו. זכרו שאתם תמיד האדם הנכון ובזמן הנכון לאנשים סביבכם. שתפו את הקרובים לכם, אפשרו להם לשתף אתכם בחוויה שלהם, זה משחרר ומאחד.
2. זה הזמן והמקום לנתינה שבכם. מצאו כל דרך שבה אתם יכולים לעזור ולתרום לאחר, כמו להתקשר לחבר, להקשיב לכואב, לאפות עוגה, לבקר פצועים, לנחם אבלים ועוד. הנתינה מוציאה אתכם מהמעגל האישי, נותנת לכם תמונה מזווית אחרת למצב ומתגמלת חזרה בסיפוק מרומם רגשות חום ואהבה. הנתינה יכולה להיות גם לעצמכם על ידי כל עיסוק שיעלה בכם רגשות מקילים יותר של סיפוק, אהבה וחיוך, כמו מוזיקה שלוקחת אתכם למקום טוב, פרויקט בבית שחשבתם לעשות, סרטון ישן שהצחיק אתכם או הזכיר לכם נקודה יפה בחיים, פעילות ספורטיבית, מקלחת מרעננת ועוד.
3. החשיפה הארוכה לחדשות ולסיפורי הזוועה ברשתות השונות מעצימה את רגשות הכאב, הפחד והעצב, הם ממחישים ומחזקים בתוכנו את תחושת האיום, ולכן חשוב לקצוב את זמני הצפייה במינון המאפשר לנו להישאר מעודכנים במידה הנדרשת ולקבוע את התכנים אליהם ניחשף מלבד החדשות, כמו סרטונים על התנדבות ואהבת חינם, סיפורי הגבורה (וישנם רבים כאלה), סיפורי אחדות וחיבור. כל אלה בונים את החוסן הנפשי שלנו, מפחיתים את תחושת האיום ומאפשרים לנו להמשיך.
"זכרו", אומרת אוזן ביטון, "אנחנו עם ישראל, עם שורד לדורות, עם חזק ללא עוררין. ידענו כאב ותמיד חזרנו לשמוח, כל זאת בזכות היותנו עם מאוחד ומלוכד. זה הזמן להתאחד, להתחזק ולתת במידה האפשרית, התחברו לרגשות שלכם, זה הכוח שיוביל אתכם".