נשיא מצרים עבד אל־פתאח א־סיסי מפעיל לחץ למניעת דחיקתם של אזרחים מהרצועה, בטענה כי אם תושבי עזה יעזבו אותה, הבעיה הפלסטינית תימחק.
היום ה-11 ללחימה | בכיר נוסף בחמאס חוסל; דיווח: לוחמי ארה"ב בדרך לישראל
הנשיא המצרי הבהיר את הדברים בפגישה חריגה עם שר החוץ הטורקי חאכאן פידאן, שביקש להגיע לקהיר. הוא הוסיף וטען כי גם אם מצבם קשה – אסור לפלסטינים לעזוב ולברוח. בכירים ישראלים יצאו אתמול לקהיר, להיפגש עם עמיתיהם מהמודיעין המצרי.
ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאטי, שנועד אתמול עם שרת החוץ של צרפת קתרין קולונה, אמר: "קיימת אחדות לבנונית מוחלטת וסולידריות עם פלסטין, אבל לאף אחד אין אינטרס לצאת להרפתקה של פתיחת חזית מדרום לבנון, כי הלבנונים אינם מסוגלים לשאת זאת".
איראן דורשת את הפסקת התקיפות ברצועת עזה כתנאי מקדים למשא ומתן על שחרור החטופים. דובר משרד החוץ האיראני נאסר כנעאני, טען בתדרוך לתקשורת כי חמאס "מוכן לעשות צעדים לשחרור חטופים, אך לא יכול לבצע אותם תחת ההפצצות האוויריות של עזה". לדבריו, חמאס "עשוי להיות מוכן לשחרר" את כ־200 בני הערובה שהוא מחזיק, אם ישראל תפסיק את מסע התקיפות האוויריות שלה. כנעאני הוסיף ואמר כי שיגור נושאת המטוסים האמריקאית למזה"ת הוא צעד תמיכה בישראל נגד העם־הפלסטיני, וכי ארה"ב צריכה "לתת את הדין" על תמיכתה ב"פשעי" ישראל.
נשיא איראן אברהים ראיסי שוחח עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על ההתפתחויות בעזה. הוא העלה בפניו את נושא המשך המצור הישראלי, הרג הילדים והנשים והתקיפה הקרקעית שישראל צפויה להתחיל, וטען שאלה יובילו למלחמה ארוכה ונרחבת. גם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן שוחח טלפונית עם נשיא איראן ראיסי. על פי ההודעה הרשמית, השניים דנו בהתפתחויות במלחמה בעזה והשפעתה על מאמצי השלום האזוריים. בנוסף לכך דנו השניים במאמצים להעברת סיוע לעזה ובצעדים שצריכים להינקט כדי למנוע הסלמה. פוטין שוחח מצדו עם נשיא סוריה בשר אל־אסד ושניהם הביעו תמיכה בשיגור מיידי של סיוע לעזה.
בעקבות איומי שר החוץ של איראן בהרחבת הלחימה, הגבירה ארה"ב את הכוננות בבסיסים ברחבי המזרח התיכון. "אנו עוקבים ברחבי האזור אחר כל אינדיקציה או אזהרה שקבוצות הפרוקסי האיראניות האלה ישקלו להיכנס לסכסוך הזה באופן שמסלים אותו", אמרו גורמים ביטחוניים אמריקאיים.