הכתבה נכתבה בשיתוף פנימה פתרונות ישראליים
את האזעקה בשבעה באוקטובר שמעה פיירוז מרהט. בבית שלה בכפר הסמוך אין מקלט או ממ"ד. לא היה לה לאן ללכת אז היא נשארה עם משפחתה. בשבוע השני למלחמה דוד שלה חפר בור גדול בחצר, בין הבתים, דיפן בבטון וברזל וכיסה בגג ארעי. "אני יודעת היטב שהבור לא יוכל להציל את חיי במקרה שטיל ייפול שם אבל בהיעדר מיגון אמיתי, אין ברירה אלא לקחת סיכונים כדי לשמור על עצמנו כמה שניתן". כך מתארת פיירוז אלעתאיקה, מארגון "יוזמות אברהם" לקידום שילוב ושוויון בין יהודים וערבים בישראל.
מאז אותו בוקר קשה, השבר סביבה הולך ומעמיק. חברתה עאישה אל-זיאדנה נחטפה לעזה (מאז שוחררה). חבריה מרחבי הפזורה הבדואית בנגב מתמודדים עם מצב כלכלי קשה. המשפחות שלהם מפזרות את הילדים בין חדרי הבית כדי לפזר סיכונים במקרה של נפילת טיל.
"הרצון שלי למצוא נקודת אור באפלה הגדולה הביא אותי לחמ"ל היהודי-ערבי, שמובילות שיר נוסצקי, מנכ"לית "האם ראית את האופק לאחרונה?" וחנאן אלסאנע מעמותת איתך مَعَكِ (מעכי) - משפטניות למען צדק חברתי, שפועל מדי יום רביעי ברהט. הסיסמה "שותפים לגורל, שותפים לחמ"ל" דיברה אלי. התרגשתי לראות את ההתגייסות המשותפת לטובת הכפרים הלא מוכרים ותושבי העוטף כאחד, והתחלתי להתנדב כל שבוע. לאט לאט הרגשתי שנוצרת במקום קהילה. כולנו חיים באותה מדינה, וכולנו בארץ, יהודים וערבים, נמצאים במצב חירום."
"במסגרת העבודה שלי כרכזת פרויקט קהילות בטוחות בנגב בארגון "יוזמות אברהם", צעירים ונשים עוברות הכשרות בנושא של ביטחון אישי, לומדות להתמודד במצבי חירום ולהכיר את ארגוני ההצלה הרלוונטיים כמו מד"א או מכבי האש, בשיתוף פיקוד העורף."
פיירוז הזמינה את קבוצת הנשים מרהט להתנדב בחמ"ל ונענתה בהתלהבות. כמוה, נשות הקורס הרגישו שההתנדבות היא אור באפלה.
היא מספרת: "בעקבות המלחמה, המרנו את מטרות הפרויקט בטווח הקצר להתמקדות ב"התנדבות ותרומה להצלת הזולת". בנוסף לנשות רהט, הצטרפו להתנדבות קבוצות צעירות וצעירים מחורה ומכסייפה, ויחד אנחנו מגשימים ערכים של עבודה ושותפות ערבית-יהודית. למרות כל הכאב שסביבנו והדאגה הבלתי פוסקת לחטופים, ההתנדבות ביחד והתגייסות הנשים והצעירים מעוררת בי תקווה שנזכה בקרוב לחיות יחד בשלום ובשוויון. השעות המשותפות הן עוד תזכורת למשמעות העובדה שכולנו בני אדם עם חיים, חלומות וזכות לחיות בשלום".
הכתבה נכתבה בשיתוף פנימה פתרונות ישראליים