הכתבה נכתבה בשיתוף פנימה פתרונות ישראליים
"המלחמה תפסה אותי בחו"ל ואת אסנת בארץ לבד עם הילדים הקטנים, רציתי מיד לחזור אך ביטלו את כל הטיסות חזרה לישראל" מספר יזם ההיטק רוני אפשטין. בעודו בחו"ל וביחד עם אשתו אסנת בישראל הם החלו מיד לפעול למען פצועי צה"ל. "רתמנו את כל הניסיון שלנו בעבודה עם אנשים החיים עם מוגבלויות ואת הטכנולוגיה שפיתחנו עבורם והתחלנו לחשוב ולתכנן איך נתאים את הטכנולוגיה הזו לפצועי צה"ל שהם משתמשים צעירים שחיים כל היום במסכים".
במקור מערכת 'ממואפ' פותחה עבור חולי דמנציה, מעין 'זיכרון מלאכותי' לאנשים שאיבדו את הזיכרון שלהם וזקוקים לליווי ברוב שעות היום. "הרעיון החדש שלנו הוא להתקין במרחב הביתי של כל פצוע צה"ל את מערכת 'ממואפ' המציגה על גבי מסך חכם את המידע והידע הנדרשים לבצע את כל פעילויות השיקום בכל רגע נתון, שעה אחר שעה, יום אחר יום עד להחלמה מלאה וגם לאחריה" מסביר רוני אפשטין. המידע המוצג במערכת כולל את כל תכנית השיקום והטיפול, לו"ז, תזכורות, התראת תרופות, תרגולים וטיפולים, סרטוני הדרכה, מוסיקה מרגיעה, תוכן לשעות הפנאי ולשיפור איכות החיים - וגם אפשרות לתקשורת וידאו צ'אט עם בני המשפחה והצוות הרפואי המלווה לשיחות וטיפולים אונליין. "מערכת 'ממואפ' עוטפת את המטופל בכל רכיב הקשור לשיקום ולא מפספסת אף נתון ובכך תורמת במישרין להצלחת תקופת השיקום בין היא קצרה או ממושכת, בין אם המטופל נע במרחב הביתי או שהוא מרותק מיטה והם אינם צריכים לתפעל ולהפעיל את המערכת הפועלת באופן אוטונומי ואוטומטי מלא ולפיכך מתאימה מאוד לקטועי גפיים ולשיקום נירולוגי ולפצועים עם אוריינות דיגיטלית נמוכה".
פצוע צה"ל ראשון שכבר נעזר במערכת 'ממואפ' הוא יהודה יצחק הישראלי שבו מטפל באופן קבוע אביו דוד מהישוב עפרה: "בני נפצע פציעת ראש קשה במבצע צוק איתן, לצערי הפציעה הביאה לפגיעה קוגניטיבית קשה שפוגעת בזיכרון לטווח קצר ובהתמצאות במרחב ובסדר היום שלו. דבר זה גורם לו לחוסר ביטחון ולחוסר שקט. השימוש במערכת 'ממואפ' ומיוחד במערכת של סדר היום, מסדרת לו את המציאות סביבו מארגנת לו את סדר היום , ומוסיפה לו רגיעה ושמחה".
אחד הגורמים החשובים להצלחה של שיקום נוירולוגי, אורתופדי, גופני ונפשי הוא היכולת של המטופל להתמיד בטיפול ובתרגול ולחיות חיים מאוזנים ככל הניתן. הצלחת תקופת השיקום היא קריטית במובנים רבים במיוחד להצלחת החזרה של המטופל לשגרת חייו ולמעגל העבודה, לצה"ל וכמובן למשפחה. "אנחנו נעשה הכל להבטיח את ההצלחה המלאה של תקופת השיקום, קיצור תקופת השיקום, מניעת אשפוזים חוזרים, שילוב כל הגורמים המטפלים וכל במידע והידע לפלטפורמה רפואית שיקומית אחת כולל העצמה וחיזוק בתחום PTSD vs PTG - פוסט טראומה מול צמיחה פוסט טראומטית" מסכם רוני אפשטין את החזון ההתנדבותי של המשפחה.
הכתבה נכתבה בשיתוף פנימה פתרונות ישראליים