בקיבוץ חצרים שבמועצה האזורית בני שמעון, הולכת ונבנית שכונה זמנית המיועדת לתושבי קיבוץ בארי, שאמורים להיקלט ולהתגורר בה, עד שישוקם הקיבוץ שנפגע קשות במתקפת השבעה באוקטובר.
המועצה האזורית בני שמעון, היא אחת מכמה מועצות, שנרתמו במהירות שהתחייבה, למאמץ הקליטה הנדרש של משפחות יישובי עוטף עזה, זאת במטרה לאפשר להם לקיים שגרת חיים סבירה בנסיבות, כחלק מתהליך השיקום של הקהילות.
אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שעומד בפני המועצה, הוא קליטת תלמידי היישובים המפונים במערכת החינוך. המשימה דורשת את הרחבת מוסדות החינוך וצוותי ההוראה, התאמות מיוחדות והכנה מהירה של תוכניות קליטה, כמו גם הטמעתן בבתי הספר הקיימים במועצה. ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון מסביר: "הצוותים שלנו בכל האגפים ובהובלת מנהל אגף החינוך, נערכו באופן נרחב לקליטת התלמידים – החל מבינוי נוסף שאנחנו נדרשים אליו, דרך הרחבת הצוותים החינוכיים, בניית תכנית קליטה פדגוגית, חברתית ומנטלית, ועד שיתוף הפעולה הכה חשוב עם הרשות המפונה אשכול, עם הצוותים החינוכיים בה ועם משרדי הממשלה ומנהלת תקומה".
תהליך ההכנה המפורט כלל פעולות בתחומים רבים של גורמים ובעלי תפקידים שונים ברשות, שהתבצע בצמוד לנציגי הקהילות המפונות ומועצת אשכול. הפעולות מתקיימות בשיתוף פעולה גם עם משרד החינוך ומנהלת תקומה. תהליך הקליטה של התלמידים המפונים בבתי הספר השונים במועצת בני שמעון כבר החל לפני שלושה שבועות, נמצא כעת בעיצומו ויסתיים בעוד מספר שבועות.
יפית סביר, מנהלת החטיבה העליונה בבי"ס מבואות הנגב שבמועצה האזורית בני שמעון מתארת: ״ההתרגשות מאוד גדולה והמפגשים עם הילדים מאוד מרגשים. כל קבוצה שנכנסה, מנירים, סופה, עין השלושה שבדרך אלינו - אנחנו מקיימים מפגש ושיחה איתם, סיור בבית הספר, מכירים להם את הבנים, אנשי הצוות, שומעים אותם מספרים על עצמם. לאחר מכן הם נקלטים בכיתות שלהם, אנחנו מקפידים מאוד על שיבוצים שיתאימו להם, לשים אותם יחד עם חברים כדי שלא ירגישו לרגע לבד". עוד היא מוסיפה, "יש לנו יועצת, פסיכולוגית ורכזת פדגוגית שמוקדשות לילדים הנקלטים באופן מיוחד, עובדות איתם ודואגות שתהליך הקליטה שלהם יהיה הכי חלק שאפשר. אנחנו בונים לכל אחד חליפה מותאמת".
על תחושות התלמידים שיקלטו לצידם בספסל הלימודים חברים מהיישובים המפונים, מספרת יפית: "התלמידים של בית הספר מאוד מתרגשים ומקבלים את התלמידים החדשים באהבה גדולה וסך הכל נראה שטוב להם פה, אני מקווה שיימשך ככה. אנחנו צפויים לקבל עוד תלמידים מעין השלושה ובארי. יש אתגרים כמובן, כמו למשל בחטיבה העליונה את נושא מבחני הבגרות שצריך להתכונן אליהם. אבל אנחנו עובדים על זה עם התלמידים, בליווי צמוד ומסייעים להם".
ראש המועצה ניר זמיר מוסיף: "מבחינתנו זה כבוד ענק להיות רשות שמארחת וקולטת את השכנים והחברים שלנו מאשכול, אנחנו רואים בזה את החובה והזכות שלנו לקחת חלק ולסייע במסע הקשה הזה שהקהילות הללו עוברות בחודשים האחרונים. המדינה חייבת לעמוד לצידם בכל אתגר שהם יתקלו בו בדרך, העם כבר איתם ואנחנו לצידם בכל שלב ושלב, ככל שיצטרכו אותנו. מה שקרה בשבעה באוקטובר הוא אסון לאומי נוראי, וההשפעות שלו ברמה האישית על התושבים בעוטף הן מורכבות וקשות. כשכנים, כשותפים וכחברים של הקהילות המפונות – אנחנו נעמוד לצידן בכל דבר, בכל שלב ובכל מאבק שלהם. המשימה העיקרית שלנו כרגע היא לאפשר לילדי הקהילות המפונות להיקלט בצורה הטובה ביותר והחלקה ביותר אל מערכת החינוך המקומית שלנו, אני שמחים שהם בחרו בנו".
רז קדמון, הורה מבית הספר יובלי הנגב מברך ומודה: "אני שמח מאוד שיכולנו לפתוח את ידינו ולקלוט את ילדי כיסופים ונירים אלינו לבית הספר. חייב לומר כל הכבוד לצוות החינוכי על המאמצים לבצע את הקליטה הזו. אנחנו, ההורים, היינו שותפים להכנות. טקס הקבלה של הילדים לבית הספר היה מרגש מאוד. הבת שלי בכיתה ב' מספרת לי שהתלמידות שהצטרפו לכיתה שלי חמודות ונקלטו באהבה רבה. שיהיה לכולנו רק טוב ובהצלחה".