משרד האנרגיה יוזם מהלך שנועד לעודד הקמת מתקני אגירה ביתיים, שיביא לחיסכון של עד אלפי שקלים בשנה בעלויות החשמל ויבטיח אספקת אנרגיה סדירה בזמני חירום, כך נודע ל"מעריב". מחיר החשמל משתנה בהתאם לשעות העומס ולעונות השנה. המתקנים יאפשרו לצרכנים לרכוש את החשמל בזול בשעות שבהן הביקוש נמוך, ולהשתמש בו לאורך כל שעות היממה. התשואה יכולה להגיע עד ל־14% על ההשקעה במתקנים.
השר כהן לא מבזבז זמן: זה מי שימונה למנכ"ל משרד האנרגיה
ישפיע על הלחימה? שלג ירד בחרמון; חשש משיטפונות
קיים צפי להורדת מחירי מתקנים אלה בעקבות ביקוש גדל והולך למוצר, בין השאר לאספקת חשמל לרכבים חשמליים, והתשואה אף תגדל מעבר לכך. המהלך גם יבטיח אספקת אנרגיה סדירה בזמני חירום ויהווה תחליף בטוח ונקי יותר מהגנרטורים המזהמים. מערכות אגירה יכולות גם להחליף גנרטורים, שכיום יש חובה בהצבתם בבניינים רבי־קומות. במשרד האנרגיה מקודמת האפשרות שבמקום גנרטורים תהיה אפשרות להקים גם מתקני אגירת אנרגיה. כיום ניתן להקים מתקני אגירה עצמאיים ומשולבים במערכות סולאריות ללא היתר בנייה.
משרד האנרגיה קידם פטור מהיתר בנייה למתקני אגירה ביתיים זעירים של עד 100 קוט"ש ובימים אלו מקודם את הרחבת הפטור מהיתר הבנייה גם למתקני אגירה קטנים של עד 600 קוט"ש. שר האנרגיה אלי כהן מסר ל"מעריב": ״הקמת מתקני אגירה ביתיים היא צעד חשוב לחיסכון בהוצאות החשמל של משקי הבית והעסקים. בנוסף, הם נותנים מענה בעת הפסקת חשמל ובזמני חירום, ומהווים חלופה עדיפה על הגנרטורים המזהמים".