אוניברסיטת רייכמן תעניק תארי דוקטור לשם כבוד ב-6 ביוני 2024, לאישים שבלטו בתרומתם למדינת ישראל מאז ה-7 באוקטובר. בין מקבלות ומקבלי התואר: סרן קרני גז, איל נוה, חיים ילין, תא"ל ישראל שומר ונועה תשבי.
"מרכינים ראש": באל על מציינים את יום הזיכרון לזכר חללי מערכות ישראל
אביו של אל"מ אסף חממי ז"ל שנפל בקרב: "הבין שצריך קודם כל להציל אנשים"
את התארים יעניקו פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון האוניברסיטה, פרופ' בועז גנור, נשיא אוניברסיטת רייכמן ומר אודי רקנאטי, נגיד האוניברסיטה. התואר הוענק לאישים שפועלם משקף ערכים של ציונות, יזמות, אחריות חברתית, אקדמיה, ובהוקרה על תרומתם המשמעותית למדינת ישראל ולעם היהודי מאז ה-7 באוקטובר.
נועה תשבי, שפועלת במשך שנים למען ההסברה הישראלית, למתן לגיטימציה למדינת ישראל ונגד האנטישמיות העולמית הגואה, ומאז השבעה באוקטובר הפכה לשגרירה מובילה של העם היהודי בחזית ההסברה בעולם למען מדינת ישראל.
תא"ל ישראל שומר, מפקד אוגדה 146, עוצבת המפץ המוצבת בגבול הצפון, על עשייה רבת שנים למען בטחונה וחוזקה של מדינת ישראל, על שנלחם כתושב כפר עזה בבוקר ה-7 באוקטובר באומץ לב ובתושייה למען הגנה על תושבי קיבוץ כפר עזה.
חיים ילין, תושב קיבוץ בארי, הפועל עשרות שנים למען יישובי העוטף ותושביהם. מאז מתקפת ה-7 באוקטובר ילין משמש כנציג בולט ביותר שנושא בממלכתיות ודרך ארץ את זעקתם של המפונים מיישובי העוטף שמבקשים לשוב לבתיהם בביטחון מלא.
איל נוה, מייסד תנועת "אחים לנשק", על הקמת החמ"ל האזרחי הגדול ביותר ב-7 באוקטובר, שפועל עד עצם הרגע הזה לטובת צה"ל, מפוני הדרום והצפון ומשפחות המילואימניקים, ולאיתור החטופים והנעדרים.
סרן קרני גז, מפקדת פלוגת הטנקיסטיות הראשונה בצה"ל, שעשתה היסטוריה יחד עם חיילות פלוגתה כאשר הפכו לנשים הלוחמות הראשונות שמשתתפות בקרב שריון בעת שהצילו את חייהם של אזרחים רבים ביישובי העוטף ב-7 באוקטובר.
הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, פרופ' אוריאל רייכמן: "ב-7 באוקטובר התעוררו אזרחי ישראל למלחמה הקשה ביותר שידעה מדינת ישראל בתולדותיה. אלפי אזרחים תמימים נרצחו על לא עוול בכפם, מאות חיילים נפלו על הגנת המולדת ו-253 אזרחים וחיילים נחטפו לשטח הרצועה, כולל קשישים, נשים, ילדים ותינוק אחד.
בתוך כל הזוועות ראינו את עם ישראל היפה מתגייס לעזור לכל מי שצריך, אם על ידי הקמת חמ"לים לשינוע ציוד, אירוח אזרחים מהעוטף או יישובי קו העימות, תמיכה נפשית, או במאמצי ההסברה למען ישראל בעולם וכמובן במלחמה על הגנת המולדת. קומץ האנשים שבחרנו להעניק להם את התואר השנה הם דוגמה ומופת לאלה שהתגייסו למען המולדת בשעתה הקשה".
כמו כן יקבלו את התואר שני אנשים שתרמו רבות לאוניברסיטת רייכמן ולמדינת ישראל. הראשון הוא רון לאודר, נשיא הקונגרס היהודי העולמי, שתרם רבות ליהדות העולם, ייסד את בית ספר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטה, ויקבל את התואר בכנס הרצליה שייערך ביוני הקרוב, והשני הוא דניאל חוסידמן, פילנטרופ שתרם רבות לקידום החברה הישראלית, לרבות תרומות לבתי חולים, מוסדות חברתיים ולקירוב השבטים בחברה בחברה הישראלית. כמו כן, דניאל חוסידמן תרם להקמת מרכז הכנסים באוניברסיטה, ויקבל את התואר במסגרת השקתו.